Gloeiend gevoel in wang na sinuslift en verkoudheid

Author:
Theun
Posted:
za, 11/17/2007 - 00:47
Sinds Januari heb ik eindelijk toestemming van mijn verzekering om 4 implantaten in de bovenkaak te plaatsen samen met een sinuslift ter plaatse van de snijtanden/kiezen. De eerste behandeling door de tandarts-implantoloog was begin juli, aan de linker kant werden met de sinuslift tegelijk twee implantaten geplaatst. Het boven de kaak uitstekende deel van de implantaten werd omhuld met geprepareerd koeienbot. De hele operatie duurde twee uur en vond plaats in een ongedwongen sfeer. Dezelfde dag heb ik nog één paracetamol geslikt en de cooling gel gebruikt en dat was dat. De opgestarte amoxicylline kuur afgemaakt en net als de tandarts met vakantie gegaan. Mijn prothese was aangepast en kon ik met plakspul prima gebruiken. Halverwege augustus had ik een hevige verkoudheid en het kan toeval zijn, daarna voelde ik binnen in mijn wang een "hot spot". Door twee tandartsen een foto laten maken van de sinus. Alles zag er perfect uit. Nog een dubbele kuur antibiotica gekregen. Klachten blijven. Begin september dezelfde operatie aan de rechter kant, ook nu verloopt alles vlekkeloos er komt zelfs geen paracetamol aan te pas en ook totaal geen zwelling. Na afloop wordt weer een foto gemaakt. Over de helft van het getransplanteerde botmateriaal is al eigen bot gevormd. Naar verwachting zal de klacht vanzelf wel overgaan. Later door de huisarts opnieuw een foto van de sinus laten maken want de klacht gaat niet over, het gevoel trekt nu door of naar het oog, of naar het oor en wordt hinderlijker. Nog een antibiotica kuur. Ook op deze foto is niets te zien en de kuur helpt niet. Ik heb nu een afspraak bij een kaakchirurg voor 19 december, eerder kan ik nergens terecht. Vanavond had ik weer hevige last van het gloeiend gevoel en nu prikken in mijn oog en daarna pijn in het oor. Omdat ik me zorgen maak ben ik op internet gaan zoeken en kwam op dit forum terecht. Misschien is hier iemand die mij goede raad kan geven?
hello jozefien

dat is pech hebben, het ging net zo goed. Fijn dat je dat verhaal ook hebt geplaatst waarop je vertelde dat de operatie meeviel. Ja, het is moeilijk als de reguliere geneeskunde ondanks foto's en onderzoek niets kan vinden. Mijn advies: raadpleeg een arts in de Chinese Geneeskunde, dit is misschien zo'n klacht die je met accupuntuur zou kunnen verhelpen. Lijkt mij het proberen waard. Sterkte en succes. :smt006
za, 11/17/2007 - 09:40 Permalink
Theun

@ Jozefien
Bedankt voor je reactie! Je advies zal ik even in beraad houden totdat ik met de kaakchirurg eventueel ook niet verder kom. Mijn huisarts denkt dat deze specialist andere ingangen heeft voor het maken van foto's of een scan waar dan mogelijk wèl wat op te zien is. De "hot spot" heeft zich inmiddels verplaatst van naast de neus naar het jukbeen en de irritatie op mijn oog is nu voortdurend, dus of ik zo lang kan wachten tot de chirurg tijd voor me heeft vraag ik me af.
Het is inderdaad een duidelijk geval van pech want verder heb ik van de sinuslift en de rest totaal geen weet. Ik weet ook niet of het daar verband mee houdt. Geopperd werd een allergische reactie op het vreemde botmateriaal ??
Als er interesse is wil ik het vervolg wel hier bijhouden.
za, 11/17/2007 - 12:37 Permalink