Gezocht tips om sneller goed te praten na een kunstgebid.

Author:
Jeroen65
Posted:
zo, 11/01/2020 - 22:29
Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Ik heb 3,5 dag geleden een kunstgebit gekregen waar ik heel erg aan moet wennen. Met namen het praten maak ik me zorgen over ik ben namelijk ZZP'er en ik verdien mijn geld met praten, en dat valt al niet mee in de huidige crisis. Na 3,5 dag word het niet beter eerder slechter het voelt nog steeds of ik met een mond vol zit te praten. Mijn vraag is wie heeft er tips om dit te versnellen los van het hardop lezen van de krant dat doe ik al vanaf dag 1.

Is het een oplossing om logopedie te gaan doen? En ik ben benieuwd naar anderen hoelang heeft het bij jullie geduurd voordat je weer normaal kon praten?

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen als vast heel erg bedankt!

Groet

Jeroen
Lela Dental Team

Beste Jeroen65,

Wat vervelend om te horen dat u zoveel last ervaart met het praten. Helaas is de ervaring dat bij veel patiënten een nieuwe prothese in het begin kan interfereren met de spraak. Deze periode kan 6 weken aanhouden; uw lichaam moet stapsgewijs leren om opnieuw bepaalde klanken uit te kunnen spreken. Op een korte termijn als 3.5 dag zal een logopedist weinig voor u kunnen betekenen. Veel hardop praten is voor nu eigenlijk het enige advies.

Mocht u het gevoel hebben dat de prothese echt aan het schuiven is in de mond, dan zou u dit door de tandarts kunnen laten beoordelen. Een vol gevoel in de mond hoeft niet te duiden op een slechte pasvorm.

Heel veel succes gewenst
wo, 11/11/2020 - 17:59 Permalink
Tandarts_Richa…

Na het plaatsen van een nieuw prothese geef ik altijd aan een periode van drie maanden aan te houden om de spieren etc aan de nieuwe situatie te laten aanpassen. Is dit het eerste noodgebit... hoeveelste gebit, etc allemaal van invloed op de gewenning. Bij twijfel laten beoordelen maar drie dagen is wel heel kort. Voor u te laat maar nooit aan een prothese beginnen als het niet anders kan. Er gaat niets boven de natuurlijke tanden. Welke weg u ook kiest ...er kunnen altijd hindernissen op uw pad zijn.
do, 03/03/2022 - 21:51 Permalink