Gewrichtsproblemen na operatie

Author:
SingleGirl82
Posted:
zo, 05/07/2006 - 10:56
Hallo allemaal,

Nog maar eens een vraagje na aanleiding van mijn kaakoperatie van februari 2005. Ik heb problemen met mijn kaakgewricht. Allereerst als ik mijn onderkaak naar beneden beweeg kan dit niet in 1 strakke beweging maar mijn kaak schiet eerst nog een paar keer van links naar rechts voordat hij beneden is. Daarnaast slaat mijn kaak steeds vaker op slot en heb ik er steeds meer pijn aan.

Heeft iemand hier ervaring mee? Tips en/of adviezen?!

Thanks!

SingleGirl82
Geke

Heb je een operatie aan je onderkaak gehad, waarbij deze naar voren verplaatst is? Vaak zijn kaakgewrichtsproblemen hier een bijwerking van. Het is een heel erg lastig probleem, maar ik denk dat het goed is om contact op te nemen met je tandarts, zodat hij of zij je door kan sturen naar een gnatoloog (specialist op het gebied van kaakgewrichten en kauwspieren). Misschien dat het probleem zo op een gestructureerde manier onder controle gebracht kan worden. Een gnatoloog werkt soms ook samen met een fysiotherapeut. Het is sowieso erg belangrijk dat duidelijk wordt wat precies het probleem is bij jouw kaakgewricht. Een gnatoloog is gespecialiseerd in onderzoek hiernaar en kan een behandelplan voor je opstellen. Ik hoop dat je probleem snel onder controle is, heel erg veel sterkte ermee en laat maar even weten hoe het verder gaat.

Mocht je verder nog vragen hebben kun je het natuurlijk laten weten.

:smt006 Geke
wo, 05/17/2006 - 14:16 Permalink
SingleGirl82

Hoi Geke,

Kan ik dan het beste contact zoeken met de tandarts, ortho of kaakchirurg? Ik sta nog onder behandeling van allemaal.

In augustus staat er een afspraak gepland om de plaatsjes te verwijderen. Zou dit de gewrichtsproblemen kunnen verminderen?

Ze hadden wel eens mogen melden dat je deze problemen kan krijgen.. echt niemand heeft dit ooit als risico tegen me verteld.

Ik heb nog nooit gehoord van een gnatoloog.. maar ik ga er eens info over opzoeken..

Bedankt!

SingleGirl82
wo, 05/17/2006 - 16:46 Permalink
Geke

Je kunt het beste contact opnemen met de tandarts of de kaakchirurg. Ik denk dat de kaakchirurg vaker met dit soort problemen te maken heeft, dus ik denk dat het verstandig is om hier contact mee op te nemen. Soms zijn er in het ziekenhuis speciaal mensen om kaakgewrichtsproblemen te behandelen, maar omdat het misschien het gevolg is van de kaakoperatie (dat kan de kaakchirurg misschien beoordelen) kan de kaakchirurg misschien het beste beoordelen wat er aan de hand is en in het ziekenhuis is eventueel op apparatuur aanwezig waarmee ze het kaakkopje apart op de rontgenfoto kunnen zetten, mocht dat nodig zijn. Ik denk niet dat het eruit halen van de plaatjes iets aan je kaakgewrichtsklachten zal veranderen, maar ik denk dat het het beste is om het allemaal met je kaakchirurg te overleggen. Een kaakchirurg of tandarts kan je naar een gnatoloog of tandarts-gnatoloog doorverwijzen mocht dit nodig zijn.

Laat nog maar even weten hoe het allemaal is afgelopen, veel sterkte ermee.

:smt006 Geke
za, 05/20/2006 - 12:21 Permalink