Gewrichtsklachten na kaakoperatie

Author:
Flunckybubble
Posted:
ma, 09/25/2006 - 18:01
Het is nu iets meer dan 1 1/2 jaar geleden dat ik geopereerd ben aan mijn boven en onderkaak. Van mijn bovenkaak hebben ze 5 mm bot afgehaald en naar boven geplaatst en mijn onderkaak is iets naar voren geplaatst.

Helaas heb ik nog steeds last van een zenuwkneuzing en ben bang dat het gevoel aan 1 helft van mijn lip en kin niet meer hersteld. Ook heb ik sinds enkele maanden erge last van mijn kaakgewricht aan de linker kant en heb dit toen ik op controle moest komen in het ziekenhuis een aantal maanden terug, aangegeven. Er werd verteld dat het kraakbeenringetje wat in het gewricht zit niet goed zit waardoor ik mijn mond scheef open doe en de gewrichten verkeerd belast worden. Dit schijnt 1 van de complicaties te zijn van een kaakoperatie is me verteld.

Er zijn foto's gemaakt en nu moet ik in december weer op controle komen omdat ze me een paar maanden willen laten wennen aan het feit dat mijn beugel eruit is.

Nu is mijn vraag of u me misschien alvast kan vertellen of er iets aan gedaan kan worden dat de klachten afnemen want ik heb nu meer pijn dan voor de operatie en heb het gevoel dat mijn kaak uit de kom zit waardoor het eten en gapen erg pijnlijk en vermoeiend is? :cry:

Alvast bedankt.

Mvg,
Kim
BJN

Vraag via de kaakchirurg een overlegconsult bij de fysiotherapeut. Die kan je gewricht onderzoeken, uitleg geven en een aantal oefeningen met je doornemen. Meestal is er eentje verbonden aan het team.
ma, 09/25/2006 - 19:23 Permalink
Flunckybubble

Inmiddels zijn we nu weer een hele tijd verder en helaas zijn mijn klachten nog steeds niet verholpen.

Via mijn kaakchirurg ben ik afgelopen december doorverwezen naar een manueeltherapeut die wilde proberen dmv oefeningen te doen en stroompjes op mijn gezicht, mijn spieren in mijn kaak wat soepeler en ontspannender te maken en zodanig aan mijn onderkaak te wrikken om te proberen het kraakbeenringetje wat te verslijten zodat de pijnklachten af zouden nemen.

Na 14 behandelingen gehad te hebben weer terug verwezen naar de kaakchirurg met een brief van de therapeut dat de behandeling gestaakt is omdat er weinig tot geen resultaat geboekt werd en de klachten alleen maar meer toenemen.

De kaakchirurg heeft nu besloten om binnen nu en een aantal weken een operatie uit te voeren waarbij een injectie in mijn gewricht wordt gezet met een ontstekingsremmer en het wordt met zoutoplossing helemaal schoongemaakt en de oneffenheden worden weggehaald.

De kans dat het na deze operatie verbeterd is 50% dus dat is nog niet genoeg vind ik maar beter dan zo doorlopen dus hopen dat het aanslaat.

Graag zou ik willen vragen of er mensen zijn die hier ervaring mee hebben en zoja, of het erg pijn doet na de operatie (tijdens voel ik niks van want dit gebeurd onder algehele narcose) en of je erge zwelling hebt.

Wanneer dit uiteindelijk niets uithaald, krijg ik een arthroscopie waarbij ze een klein cameraatje inbrengen om het gewricht grondig te kunnen onderzoeken. Hopelijk hoeft het niet zover te komen!

Gr.Kim
wo, 03/14/2007 - 18:05 Permalink
Zola

Als antwoord op door Flunckybubble

Hoi
Heb zelf een operatie gehad hetzelfde als jou. Heb nu ook last van mijn kaakgewrichtjes. Zeker links doet het pijn en rechts voel ik het kraken.

Is het bij jou al beter geworden?

Groetjes
Elena
wo, 03/28/2018 - 18:57 Permalink