Geen reuk en vieze smaak Help!!!!

Author:
Femmie77
Posted:
di, 06/03/2014 - 05:56
Na het verwijderen van een cyste en het trekken van mijn kleine kies naast mijn hoektanden in de rechter bovenkaak heb ik sinds september een implantaat gekregen. Ivm met een hoop ontstekingen, pijn behandelingen, antibiotica en pijnstillers vooraf heeft de kaakchirurg bewust gekozen om pas na een half jaar te implanteren. Vanaf het moment dat de implantaat erin zit heb ik al geen reuk meer en daarmee niet tot nauwelijks smaak. Ben bij kaakchirurg geweest, kno arts. Niemand kan me helpen. Alles ziet er keurig uit zoals het hoort. Maar toch........ Een leven zonder reuk is heftig vooral als je leven draait om eten zoals bij mij. Maar daar valt nog mee om te gaan. Na het aangroeien van het implantaat mocht er na vier maanden dan eindelijk mijn kroon erop. Eindelijk, ik was zo blij als een kind. Vanaf dat moment heb ik echter een waanzinnige vieze metaal achtige smaak in mijn mond waar ik zelf soms kots misselijk van kan worden. Weer allerlei specialisten opgezocht. Maar niemand kan me helpen. Na een maand mijn kroon eraf laten halen om te kijken hoe of wat. De vieze smaak ging niet helemaal weg maar was wel minder. Ook de druk in mijn wang was minder. Maar omdat de vieze smaak niet helemaal weg was heb ik gister mijn kroon er maar weer op laten zetten. Ik word nu wakker en de smaak is intens,tranen biggelen over mijn wangen want ik ben al zo lang bezig en niemand kan me helpen of weet iets. Ik weet het wel ik ga alles eruit laten halen. Zowel mijn kroon als mijn implantaat. Misschien zit het tussen mijn oren of mijn lichaam accepteert dat ding volgens mij niet. Maar nu............... Hoe gaat een implantaat verwijdering? Wat zijn de risico's? En wat kan ik ipv een implantaat nemen om het gat op te vullen? Ik ben nog maar 36 en een prachtig mooi gebit, maar dat gat ziet er toch ook echt niet uit. Wie heeft ervaring, wie kan helpen? Wat kan/moet ik doen?
Christiano

Beste Femmie, ben je nog iets meer te weten gekomen? Bij mij zijn begin december implantaten geplaatst. Ik proef of ruik niets meer. Maar moet wel zeggen dat ik erg verkouden geweest ben. Dat begint nu langzaam te verdwijnen, maar ik ruik of proef helemaal niets. Ben daarom benieuwd naar jouw ervaringen.
ma, 01/19/2015 - 20:46 Permalink
Parelhals

Beste Femmie,

Misschien kun je eens naar een biologische tandarts gaan. Ik heb precies hetzelfde gehad, een heftige metaalsmaak na plaatsing van een titanium implantaat. Daardoor kan er stroom in je mond ontstaan ( zoek maar eens op "Battery-effect" en "Burning mouth syndrom"), waardoor de metaalsmaak ontstaat. Vaak wordt deze stroom nog versterkt als je amalgaamvullingen hebt. De "gewone" tandartsen weten hier weinig van en ontkennen het meestal. Ik heb intussen het implantaat laten verwijderen en de metaalsmaak is weg.

Succes en sterkte.
vr, 01/23/2015 - 00:06 Permalink
Peter1958

Enige jaren geleden is op dit forum door “Parelhals” gereageerd op dit onderwerp waarbij zij/hij een titanium-implantaat had laten verwijderen en daarna de nare metaalsmaak gelukkig weer kwijt was. Mijn vraag, als deze nog kan na zoveel jaar: hoe lang duurde het na het verwijderen tot die nare metaalsmaak weer weg was? Bvd en grt.

di, 04/13/2021 - 09:23 Permalink