gedeeltelijk kunstgebit op implantaten

Author:
Anoniem (niet gecontroleerd)
Posted:
vr, 04/15/2016 - 13:29
Hallo,

na diverse topics hier aangemaakt te hebben met pijn in het gebit en geen ioplossing voor is bij de tandarts, dan enkel de verkeerde kiezen op de korrel te nemen en nog met pijn blijven lopen vraag ik mij af of het niet mogelijk is om een gedeeltelijk kunstgebit te nemen op implantaten?

met mijn voortanden heb ik nooit problemen gehad en nooit gaatjes enz. .

nu zit ik met mijn kiezen rij rechtsonder te sukkelen waar niks te zien is maar wel een hoop pijn zit.

een jaar geleden heb ik links onder ook al net zoveel ellende gehad, en rechtsboven heb ik nu ook al een kies die al 2 keer een endo heeft gehad en nog zo gevoelig is als het weet niet wat..daar zit nu wel een ontsteking aan 1 van de wortels op foto zwarting te zien. maar kwam er 4 maanden geleden net mee van een endodontoloog. daarna bleef de kies gevoelig en nu doet hij zelfs pijn. ik vraag mij dus het nut nog af van al die behandelingen waar ook veel pijn aan geleden is.. vorig jaar heb ik al 3 AB kuren gehad en nu weer al 2 achter elkaar.

de KC wil een apex resectie gaan doen maar ik zie dat niet zitten. beter trekken ze de kies eruit en plaatsen er kunstbot om een implantaat in te schroeven over een half jaar.

ook is mijn kiezen rij linksboven gevoelig.daar zitten hele grote amalgaam vullingen al meer dan 25 jaar. ik durf die niet te laten vervangen voor composiet. de kiezen zijn al gevoelig nu en zit niet te wachten op nog meer ellende.

ook lijkt het wel als er iets gedaan word mijn gebit steeds gevoeliger word.

ik ben het eigenlijk goed beu. ik zou 4 rijen kunst kiezen in mijn mond willen die aansluiten op de hoeken van mijn gezonde tanden. het liefst op implantaten zodat het lekker vast zit. is dat mogelijk?

ik heb nu al 3000 euro tandartskosten in 1 jaar tijd en daar had ik volgens mij wel iets mooist voor kunnen halen.
1 kies heeft mij totaal 1200 euro gekost aan endo's en vullingen en nu moet die er na een jaar alweer uit. kan nog wel apex resectie doen maar heb er geen hoop meer op..