gebroken tandwortel en een zeer losse tand

Author:
jacqy
Posted:
do, 06/10/2010 - 22:15
Hallo allemaal,

Tijdens mijn vakantie is de wortel van mijn voortand gebroken. Ik heb aan deze tand in het verleden een wortelkanaalbehandeling en een wortelpuntoperatie gehad.

Vandaag is officieel vastgesteld dat mijn tand verloren is. Mijn tand is net onder het tandvlees gebroken. Ook heb ik nu een abses bij mijn tand zitten. De tandarts heeft vandaag de abses opengesneden en aan de achterkant van mijn tand komt nog steeds wat stinkende vloeistof uit.

Mijn tand is steeds losser gaan zitten en omdat er vandaag een endodontoloog en een tandarts aan mijn tand heeft gezeten, is mijn tand nu helemaal los en wat verzakt naar beneden. Mijn tand zit alleen nog aan mijn tandvlees voor vast (achter zit de breuk rond de tandvleeslijn). Volgens mijn endodontoloog houdt mijn tandvlees de tand nog op zijn plek, maar ik maak me vreselijk zorgen.

Ik heb pas aanstaande dinsdag een afspraak voor een tandafdruk en de 18de een afspraak om te laten bekijken wat voor implantaat ik moet gaan krijgen. Kan iemand mij vertellen hoelang mijn tandvlees het nog vol gaat houden om mijn tand vast te houden? De tand waar het om gaat is namelijk mijn voortand (21) en ik zie het echt niet zitten om een paar dagen zonder tand te lopen.

Alvast harstikke bedankt voor uw antwoord!

Jacqueline