Gebit met implantaat

Author:
arietje
Posted:
ma, 02/05/2007 - 11:42
Ik zit er ernstig over na te denken, om al mijn tanden te laten trekken, en een gebit te laten plaatsen. Het liefst vast dmv implantaten.
Kan iemand me vertellen hoe dat in zijn werk gaat en hoelang je tegenwoordig na het trekken zonder tanden moet lopen, alvorens het gebit op de implantaten geplaatst kan worden.
Verder, niet het minst belangrijke, kan iemand bij benadering iets zeggen over de totale kosten?
alvast bedankt, arietje
vV

na trekken kan gelijk de zogenaamde immediaatprothese geplaatst worden. Daarna gaan er toch wel minimaal 3 maanden en waarschijnlijk overheen voordat implantaten geplaatst kunnen worden, en moet natuurlijk de aanvraagprocedure doorlopen worden.

Bedenk ook wel dat er geen garantie is dat er ook (gelijk) toestemming voor implantaten gegeven wordt door de zorgverzekering, daar zijn regels voor die toch wel steeds strenger toegepast worden. Is ook logisch want het hele verhaal kost duizenden euro`s die toch ergens van betaald moeten worden.

Daarnaast hangt het van de staat van het gebit af of alles trekken wel een goede optie is. gezien de ervaringen van de meeste prothesedragers zou ik er toch 20 x over nadenken, de ervaringen zijn niet per se goed, en je moet van een prothese niet dezelfde functie verwachten als van het eigen gebit..
di, 06/05/2007 - 09:53 Permalink