Extreme kaakgewrichtsklachten, Fysio niet geholpen. en nu?

Author:
m-rij
Posted:
do, 01/25/2007 - 16:44
Hoi!
Ik heb een extreem loszittend kaakgewricht (aan twee kanten, maar links doet pijn en is het ergst. rechts is minimaal). Mijn tandarts heeft me al twee maal verwezen naar een fysiotherapeut maar die hebben het beide opgegeven omdat het te los zit. Vanochtend na een tandartsbezoek heb ik aangegeven dat het voor me gevoel pijnlijker wordt. Bij eten, praten, alles krijg ik een scheut pijn en hoor je het heel hard knakken.
Ik heb een doorverwijsbriefje gekregen voor de kaakchirurg, en hier ga ik 19 Maart naartoe, maar nou zit ik een beetje rond te kijken en ben ik eigenlijk wel heel benieuwd of u mij misschien een beetje kan vertellen wat er ongeveer kan gaan gebeuren. Mijn tandarts noemde een operatie, en ik verwacht dat ik onder narcose moet? Kan het bij mij ook het geval zijn dat ik 4 tot 6 weken met mijn kaken op elkaar moet lopen?
Ik weet dat alle gevallen verschillend zijn, maar misschien kun je me alle opties vertellen die kunnen gebeuren bij een extreem loszittende kaak die ik heb. Ik zie er verder helemaal niet tegenop, zal blij zijn als ik er vanaf ben. Zijn er nog meer mensen die dit ervaren hebben?
Bedankt!
Newtan

Je bent in al die jaren de eerste bij wie ik hiervan hoor.
Meestal gaat het na een jaar of zo vanzelf over. Dus operaties komen maar zelden voor. Ik weet ook niet precies hoe dat aangepakt wordt.

Wat ik wel weet, is dat er niet zoveel fysiotherapeuten zijn die veel verstand van kaakklachten hebben.
vr, 01/26/2007 - 04:20 Permalink
m-rij

Hoi Frank,

Ik heb het dus al 2 jaar, maar het wordt alleen maar erger en pijnlijker. Ik heb twee Fysiotherapeuten gehad. De eerste was een normale, maar die wist wel wat hij met mijn kaak aanmoest, zonder resultaat. Ik heb daar ongeveer 14 behandelingen gehad, en veel oefeningen mee naar huis gekregen. Die heb ik allemaal gevolgd (zoals je mond recht proberen op en te doen. Hang een draadje voor je mond en kijk in de spiegel, en probeer je dmv het draadje je mond recht te openen. Hij schiet bij mij met een klap naar links). Nadat ik deze behandeling gehad had, terwijl het niet geholpen had, ben ik bij mijn volgend tandarts bezoek doorverwezen naar een fysio die echt gespecialiseerd is in het kaakgewricht. Hier heb ik ook veel oefeningen gekregen, en eet-afradingen (harde taaie dingen en kauwgom eten werd afgeraden) wederom zonder resultaat. Daarom ben ik gister door mijn tandarts doorverwezen naar de kaakchirurg. Ik weet niet of het hetzelfde in zal houden als een gewone kaakoperatie. Ben ik erg benieuwd naar.
vr, 01/26/2007 - 09:17 Permalink
Flunckybubble

Helaas heb ik hetzelfde probleem. Bij mij is het begonnen aan de rechterkant van mijn kaakgewricht. Na jaren lang sukkelen met beugels, splinten, therapie, enz... was er besloten om een kaakoperatie uit te voeren waarbij mijn onder en bovenkaak goed op elkaar gezet zouden worden zodat mijn kaken meer ontlast zouden worden en zouden de klachten vanzelf afnemen.

Deze operatie waarbij ze 6 mm bot van mijn bovenkaak hebben afgehaald en mijn onderkaak 4 mm naar voren hebben gezet, is inmiddels alsweer 2 jaar geleden maar helaas zijn de klachten niet verholpen. Na de operatie begonnen de klachten aan de linkerkant ipv rechts.

Ben eind vorig jaar doorverwezen naar een manueeltherapeut en deze heeft inmiddels 14 behandelingen uitgevoerd maar ook helaas deze hebben niets geholpen.

Vorige week weer naar de kaakchirurg geweest en kreeg te horen dat ik binnen nu en enkele weken onder narcose geopereerd moet worden aan de linkerkant waarbij ik een injectie in t gewricht krijg waarin een ontstekingremmer zit en ze gaan het doorspoelen met een zoutoplossing en de oneffenheden gaan ze wegghalen ofzoiets.

De kaakchirurg zei dat het gewricht na de operatie pijnlijk en gezwollen is dus we hopen dat dat heel erg mee gaat vallen.

Ik hoop echt voor je dat je op de juiste manier behandeld kan worden en dat je niet zolang hoeft te sukkelen dan ik.

Heel veel sterkte en ben erg benieuwd naar jouw behandeling.

Gr.Kim
wo, 03/14/2007 - 22:51 Permalink