Extractie kiezen 36 en 37

Author:
Nadine89
Posted:
vr, 05/17/2024 - 23:00
Beste lezers

Eerst en vooral wil ik zeggen dat ik het heel fijn vind dat fora als deze bestaan.. Alvast op voorhand bedankt voor jullie reacties.

Ik heb een ontsteking op de wortelpunten van kiezen 36 en 37. Een WKB heeft niet geholpen. De tandarts geeft aan dat ik ze best laat trekken.

Hij vertelde me dat je dit niet echt gaat zien. Ik begon meteen over implantaten maar hij raadde me aan het de eerste maanden rustig af te wachten om te kijken of het me stoort. (Voor implantaten zou je zoiezo enkele maanden moeten wachten.)

Ik vertrouw mijn tandarts voor de volle 100%. Ik trek zijn advies niet in twijfel.

Nu vroeg ik me wel af of dit iets gaat veranderen aan mijn spraak.. Ik ben leerkracht en zou het heel vervelend vinden moest ik plots anders gaan klinken.

Kan iemand me hier advies over geven?

Groetjes
Nadine
Tandarts_Richa…

Verandering aan spraak meestal niet. Maaaar... Ziet een endodontoloog ook geen heil in een her behandeling Tja enig mogelijkheid is dan een apex resectie bij de kaakchirurg. Maar als dat allemaal niet kan of besloten wordt dat die kosten beter aan een implantaat of ander voorziening(frame prothese) besteed kan worden ... dan zijn die kiezen verloren. IK houd het principe aan dat als iets verwijderd wordt ik het vervang. Anders stort het gebit in de loop der tijd in. Bouw een huis met speelkaarten en trek dan een kaart eruit.....dat sort in elkaar. Zo ook ,maar dan in de loop der tijd, een gebit. Na extractie, als gekozen wordt voor de optie v implantaten (het duurst maar wel het lekkerst), 3 mnd wachten, Implantaten plaatsen, 3-4 mnd wachten dan de kronen erop. Bespreek alle opties, en gevolgen, met uw tandarts.
za, 05/18/2024 - 08:37 Permalink