Ervaringen onderkaak-operatie???

Author:
irene00
Posted:
di, 08/31/2010 - 17:14
Beste allemaal,

Vanochtend bij een kaakchirurg geweest; mijn onderkaak moet, na een jaar beugelen ongeveer, naar voren geschoven worden. Daarna nog een jaar een beugel om alles goed en mooi op elkaar te zetten.
Ik zie erg tegen de kaakoperatie op. Wie heeft er positieve (én negatieve...) ervaringen?

Groetjes Irene
Geesteken

Hoi!!!

Toen jij je berichtje schreef lag ik van mijn kaakoperatie te bekomen op intensieve zorgen :D

Na een jaartje beugelen hebben ze mijn onderkaak naar achteren geplaatst en mijn bovenkaak iets naar voren. Ik had last van een "onderbeet". Op dit moment ben ik terug thuis, sinds vrijdag pas. De pijn is te harden met gewone pijnstillers, het is vooral het ongemak van het gezwollen gezicht. Meer bepaald de gevoelloze lippen, zoals je ook in lichtere mate hebt na een tandartsbezoek. De kunst van het drinken heb ik pas na zaterdag weer min of meer beet en qua voedsel moet ik me beperken tot geperst fruit, smooties. Gisteren heb ik echter toch al iets vaster kunnen eten, met name ravioli uit de blender :lol:

Moest je iets specifieks wensen te weten, vraag me maar, ik was namelijk zelf ook op zoek naar ervaringen van mensen NA de operatie dan (ivm die gevoelloze lippen, want ik lees heel vaak dat dat zal blijven duren, en dat staat me toch wat minder aan, maar ja, in mijn geval is het nog maar een week geleden ook he zal ik maar denken)
ma, 09/06/2010 - 08:10 Permalink
Geesteken

...ben net terug van de "controle" bij de kaakchirurg...
Ik mag woensdag weer onder het mes omdat mijn onderkaakspier mijn kaak weer in onderbeet duwt... Ze gaan nu een soort van bevestigingen bevestigen (lol) boven mijn bovenkaak waarmee ze met kabeltjes mijn onderkaak in bedwang gaan trachten te houden voor een zestal weken... Rekkertjes tss boven- en onderkaak zou teveel spanning op de bovenkaak betekenen, vandaar.
Soit, niets aan te doen zou ik zeggen. Qua eten en drinken weer terug naar af, ben "nog maar" 5 kg kwijt, dus dat zal nogal een zicht zijn na zes weken!
ma, 09/06/2010 - 18:24 Permalink
Lovelyme

Afgelopen juli heb ik een onderkaak operatie ondergaan. Had zo'n 9 mm overbeet. Voorafgaand zijn mijn 2 verstandskiezen eruit gesneden en heb ik anderhalf jaar een beugel gedragen. De operatie is mij ontzettend meegevallen en ik zou het iedereen aanraden! Ik ben best een 'bangerd' maar heb echt nergens last van gehad. Het enige lastige waren de opgezwollen wangen en het lastig eten. Pijn en bloed zijn gelukkig niet voorgekomen waar ik heel bang voor was.Ook heb ik geen pijnstillers gebruikt alleen constant gekoeld(was erg warm weer) en na 6 dagen zat ik alweer vrolijk op een terrasje aan een wijntje! De verstandskiezen vond ik wat erger dan de operatie.

Succes!!!!!!!!!!!!! :wink:
zo, 09/12/2010 - 23:33 Permalink
mahjjanssen

Ben afgelopen maandag aan de kaak geopereerd. Ik had een zogeheten overbeet. Bij de operatie is mijn onderkaak doorgezaagd en een kleine centimeter naar voren gezet. Wel een beetje pijn gehad maar valt nu echt mee en het is goed te conroleren met paracetamol. Het meest lastige is het opgezwollen gezicht, ik lijk echt een hamster. De wangen, onderlip en de kin zijn behoorlijk gezwollen maar ook dat is na een paar dagen al aan het zakken. Het is in ieder geval geen operatie om tegenop te zien, een paar vervelende bijkomstigheden voor een korte periode maar er zijn ergere dingen
vr, 09/17/2010 - 19:39 Permalink