eisen van een doelgroep aan een behandelaar?

Author:
Ruben__
Posted:
di, 11/03/2009 - 19:47
Hallo iedereen,

Ik moet een stukje schrijven over de eisen die rokende patiënten met peri-implantitis naar hun behandelaar (tandheelkundig en mondhygiëne). Ik wil de nadruk vooral op het mondhygiëne onderdeel leggen, omdat de mondhygiënist dichter bij de patiënt staat als het gaat om het oplossen van zaken zoals peri-implantitis (dat is althans mijn ervaring, sorry als ik de tandartsen die het zelf doen heb ondermijnd :P)

Basically: Welke eisen stellen rokende patiënten met peri-implantitis aan hun behandelaar?
Illuminus

Ik denk dat rokende peri-implantitis patienten primair te weinig eisen aan zichzelf stellen......en uit dien hoofde te veel
verwachten van hun behandelaar.

En ja dat komt wellicht gechargeerd over, maar iemand die peri-implantitis heeft en ondanks alle voorlichting en waarschuwingen doorrookt verwacht vaak dat de behandelaar zijn/haar probleem wel oplost. En dat gaat natuurlijk niet werken......
di, 11/03/2009 - 20:30 Permalink
Spiegeltje

Helemaal mee eens. En een goede behandelaar laat zich ook niet leiden door 'eisen van de doelgroep' maar volgt de standaarden en protocollen zoals die voor het vakgebied gelden. "Helaas" is het zo dat bij peri-implantitis de mogelijkheden van de behandelaar niet zo groot zijn. Het komt met name neer op een uitstekende mondhygiene van de patient en niet-roken. De tandarts kan hoogstens dit proces begeleiden.

@Ruben___: wie en wat wil je met je artikeltje bereiken?
wo, 11/04/2009 - 00:16 Permalink
Ruben__

@ Illumnus & Spiegeltje, jullie hebben volkomen gelijk.

Als je kunt je als behandelaar ook nooit laten leiden door de eisen van de patiënt...alhoewel een docent daar anders over denkt en niet meer spreek van patiënt, maar cliënt... ach...

in ieder geval, wie wil ik ermee bereiken: m'n begeleider, wat wil ik ermee bereiken: credits zodat ik over kan gaan :p
wo, 11/04/2009 - 02:37 Permalink
Chris888

En een goede behandelaar laat zich ook niet leiden door 'eisen van de doelgroep' maar volgt de standaarden en protocollen zoals die voor het vakgebied gelden.


Voor mij is een goede behandelaar juist iemand die weet wanneer hij van een protocol moet afwijken wanneer een patiënt speciale eisen stelt.

(okee, dan denk ik niet aan het inlassen van een rookpauze tijdens een behandeling omdat een patiënt dat eist)
wo, 11/04/2009 - 23:28 Permalink
Spiegeltje

Het is maar wat je onder 'eisen' verstaat. Als je bedoelt dat een bepaalde groep patienten niet binnen het protocol valt te behandelen omdat het er niet op toegesneden is ,zal de tandarts daar inderdaad rekening mee moeten houden. Dat ' vereist' de situatie. Wat ik meer bedoel is dat een tandarts niet op verzoek van een patient zou moeten afwijken van de beroepsstandaard/protocollen omdat de patient iets 'eist' . Is in het algemeen niet in het belang van de patient en de tandarts kan er zelf ook problemen mee krijgen als het mis gaat.
do, 11/05/2009 - 00:25 Permalink