Is een implantaat nodig?

Author:
MvG
Posted:
do, 01/17/2019 - 17:50
Hi!

Ongeveer een half jaar geleden heb ik mijn linker grote kies moeten laten trekken (26 als ik het goed heb). De tandarts gaf het advies om in begin 2019 aan de slag te gaan met een implantaat. Een brug zou mijn andere kiezen te veel beschadigen. Inmiddels is het gat de helft kleiner. Dit omdat mijn verstandskies ruimte heeft gekregen en is gaan groeien. De kies er voor is netjes opgeschoven en de verstandskies zit daar weer netjes tegen aan. Wat ik me nu ofvraag is of dat het nog nodig is om een implantaat te plaatsen. Voor mij persoonlijk hoeft het niet. Ik heb nergens last van met eten, en ook is het gat niet zichtbaar. Zitten er risico's aan het "open laten"? En wat is jullie advies?
Wesley-010-

Goedenavond

Ja wat een moeilijke vraag en misschien ben ik niet de aangewezen persoon om advies te geven want ik hou niet van dat gepriel in Mn mond
Maar ik zou zeggen als het volgens jezelf prettig is in de huidige situatie waarom zou je het dan gaan veranderen
Heb je last met eten of is het zichtbaar ja dan is het een ander verhaal
Voor nu zou ik gewoon doen waar je jezelf goed bij voelt je bent immers baas over je eigen lichaam en ook bij de tandarts is nee een antwoord
do, 01/17/2019 - 18:05 Permalink
Chris888

In het algemeen is het 'gevaar' dat kiezen zonder antagonist kunnen gaan uitgroeien of dat kiezen naast een open plek gaan kantelen.

Mogelijk is dat eerste risico bij jou niet meer aan de orde omdat De verschoven kies nu tegendruk geeft aan de tegenoverstaande kies. Misschien ben je zelfs al te laat omdat er nu (zonder eerst weer een beugel te nemen) onvoldoende ruimte is voor een implantaat.

Ik zou nog een keer door je tandarts laten uitleggen wst in jouw individuele geval de risico's zijn van niks doen en in hoeverre hij verwacht dat dat een negatieve invloed zal hebben op het behoud van je gebit. En laten beoordelen of je verstandskies gezond is.
do, 01/17/2019 - 21:30 Permalink