Is een implantaat de enige oplossing?

Author:
MissNB
Posted:
do, 04/26/2012 - 23:20
Zo'n 15 jaar geleden had ik een klein gaatje aan de zijkant van mijn kies (2e kies ondergebit), dit is toen gevuld door mijn tandarts.
Helaas ging de vulling lekken, en was de oplossing een wortelkanaalbehandeling. Nadeel hiervan, ipv een klein gaatje aan de zijkant van mijn kies,
was nu mijn hele kies opengeboord, en gevuld. Nu zo'n 3 jaar geleden is mijn kies gespleten, door dat ik een blijkbaar te hard, kauwgompje doormidden beet met deze kies. Pech dus. Mijn tandarts heeft toen een foto van de kies/wortel gemaakt, en mij verteld dat de wortel te zwak is voor een kroon, en de enige oplossing een implantaat is. Nu heb ik spijt, en denk ik had ik het toen maar direct gedaan, want toen kreeg ik nog een aardig deel vergoed! Dit is nu niet meer het verhaal, want ik krijg nu helemaal niets meer vergoed....
Ik had tot vanavond een "nep" kies, het gedeelte wat ontbrak van mijn kies, was opgevuld met een soort cement (denk ik). Dit is in 3 jaar tijd een keer overnieuw gedaan, omdat het cement-gedeelte al snel was afgebroken. Hierna was ik zo'n 2,5 jaar voorzien, helaas is dus vanavond dat stuk weer afgebroken, en ik denk niet dat mijn tandarts het nogmaals zal/wil doen. Helemaal omdat hij bij elke controle me vraagt wanneer ik nou een implantaat neem.
En nu eindelijk mijn vraag, kan het zo zijn dat mijn wortel inderdaad te zwak is voor een kroon, en dat als ik het wel laat doen de levensduur ervan maar een paar jaar is? (dit is wat de tandarts voorziet)

Ik hoop op een reactie.
Alvast vriendelijk bedankt in ieder geval!