Duitse of Belgische implantaten..?

Author:
not done
Posted:
di, 07/12/2011 - 20:40
Hallo,

Wie kan mij helpen met de volgende vraag of wie heeft ervaringen met implantaten in het buitenland.
Ik sta op het punt om implantaten te nemen en nu wil ik dit laten doen in Duitsland of in Belgie!
Ik heb gehoord dat dit goedkoper is dan hier in Nederland.
Wie wil mij daar een antwoord op geven.

Alvast bedankt.
TechniekerJeetje

In Turkije schijnen ze ook all-in resorts te hebben met ingebouwde implantaat klinieken... Misschien dat een optie? Twee weken genieten van zon, zee, strand en daarna met je nieuwe tandjes weer naar huis.....
Enige probleem is de nazorg soms. Dan is het wel errug ver!
wo, 07/13/2011 - 00:56 Permalink
vV

heeft de lidl ze niet in de aanbieding? met een Grillmeister BBQ schort?

maar effe serieus: je weet pas of het daadwerkelijk goedkoper is als je en hier in NL een begroting hebt laten maken, en een in B en/of DE voor hetzelfde werk (en met hetzelfde merk implantaat want daar is op termijn ook nog verschil in).

En dan hangt het er ook nog vanaf waarvoor het is want zorgverzekeraar betaalt zeer waarschijnlijk niet als het in het buitenland gedaan is, en misschien is het wel iets wat (deels onder de basisverzekering kan vallen...?
wo, 07/13/2011 - 08:21 Permalink
Flow

Hai,

ik zou even opletten, want bij een implantaat moet je toch best een aantal keer weer terug (of in elk geval, ik moest dat en alles ging bij mij goed) Ik vraag me af of het nog steeds goedkoper is wanneer je de reis meetelt en ook eventuele overnachtingen daar.

Ik heb mijn implantaat in NL laten zetten omdat ik vertrouwen heb in mijn tandartsen praktijk (die hadden ook een implantologe) en omdat ik eigenlijk niet wilde dat als er iets misging ik helemaal ergens anders heen moest, of naar een tandarts moest die het voortraject niet gezien had.

Ik vond de service (klinkt een beetje vreemd om over service te spreken bij de tandarts) heel erg goed en vond dat wel waard om dus misschien wat meer te betalen ipv snel-snel ergens in het buitenland iets te laten doen waar je niet meteen even heen kunt als er iets mis gaat of als je een vraag hebt.

Flow
wo, 07/13/2011 - 09:15 Permalink
TechniekerJeetje

Ik vond de service (klinkt een beetje vreemd om over service te spreken bij de tandarts) heel erg goed en vond dat wel waard om dus misschien wat meer te betalen ipv snel-snel ergens in het buitenland iets te laten doen waar je niet meteen even heen kunt als er iets mis gaat of als je een vraag hebt.


Zo denk ik er ook over. Meestal willen mensen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten..... Als er dan wat is, dan moet ineens hemel en aarde bewogen worden voor ze! Nou, dank je!
wo, 07/13/2011 - 12:00 Permalink
vV

Is dat echt zo?????? (of maakte u een grapje en begreep ik het gewoon niet)

nee dat is geen grapje...zijn vrees ik tandartsen die alleen maar in Amsterdam gevestigd willen zijn, terwijl als ze hun huiswerk beter hadden gedaan andere regio`s veel slimmer geweest zouden zijn...
Maar ja blijkbaar willen ze daar nog niet met een zak over het hoofd gezien worden, in A`dam is alles beter immers.
wo, 07/13/2011 - 12:40 Permalink
Flow

Dat vind ik toch echt wel heel zorgwekkend!
Een implantaat is een soort van medische ingreep, daar ga je toch niet zo mee om? Er zitten mitsen, maren en risicos aan en een eigen verantwoordelijkheid van de patient om goed voor het implantaat te zorgen en dus niet overal te gaan ontsteken.

Door een dergelijke actie zou men deze zaken wel eens veel minder serieus kunnen gaan nemen. Ik vind dat gevaarlijk.

Een beetje van "ach ans, zullen we met vakantieveilingen een weekendje weg gaan, met dailydealz uiteten gaan of met groupon een implantaat nemen, wat denk jij?"

flow
wo, 07/13/2011 - 12:45 Permalink
mecánico para …

weet je dat je ook 53% korting kan bedingen op deliposuctie via groupon. Dat is ook een niet flauwe medische ingreep. alles om de kliniekjes te laten draaien want als alleen al de kosten betaald worden draaien ze in elk geval geen verlies. of het minder netjes wordt gedaan lijkt me gelet op de naam van een praktijk niet verstandig, maar zij denken waarschijnlijk omzet is omzet en 1x veel of vaak een beetje.......het is even veel.

en idd, sommige van de hoofdstedelijke inwoners hebben wel het idee dat het daar allemaal gebeurt en willen niet ergens anders zitten waar ze een veel minder dunnen spoeling hebben. Het idee dat je de utrechtsebrug overgaat is voor sommige mensen eng. Terwijl ze zich niet realiseren dat ze niet eens in een miljoenenstad wonen en ik er persoonlijk nog niet dood gevonden zou willen worden
wo, 07/13/2011 - 14:37 Permalink
de digitale tandarts

Ik had al wat over die Groupon actie geblogged: http://implantaat.wordpress.com/2011/05/20/implantaatbehandeling-op-gro…

Denk dat het voor hem toch wel lucratief kan zijn. Implantaten en tandtechniek van een voldoende kwaliteit is tegenwoordig niet meer zo duur. Daarnaast is het exclusief o.a. botopbouwen en moet een mond vaak meer integraal worden aangepakt, waardoor er genoeg 'up-sell' mogelijkheden zijn.
za, 07/16/2011 - 00:35 Permalink
Basset

De prijs van het implantaat kan heel wat varieren in het buitenland. De koreanen maken nu zelf erzats implantaten die in Nederland als categorie 2 of 3 beschouwd worden en daarom niet geplaatst (mogen) worden.

Ze blijken echter wel van dezelfde kwaliteit te zijn. Alleen is er om de rechten te ontlopen het één en ander veranderd. De vorm en diepte van de schroefdraad en dergelijke ...

Ik heb de Duitse prijzen op mijn ziekenjuis opgevraagd en heb die ook bij enkele kennissen in Belgie opgevraagd. Wat blijkt is dat door het gebruik te maken van koreaanse implantaten de winst zelfs wat hoger is voor de tandarts .. dus als men ons woekeraars durft te noemen moet men dit eerder ropen naar de Deense patenthouders. Je ziet hetzelfde fenomeen bij de zirkonium kappen, ook hier gaat het om gepatenteerd materiaal,

Trouwens is het niet heel duidelijk wat de afwijkende samenstelling van het metaal doet aan de sterkte en de biologische interacties op lange termijn.
za, 07/16/2011 - 09:44 Permalink
de digitale tandarts

Het hoeven niet perse Aziatische implantaten te zijn, ik importeer Amerikaans implantaten met een 'generieke' vorm maar met een prijs welke +/- 50% lager ligt. Er zijn ook Franse merken die een dergelijke productportfolio bieden. Deze implantaten zijn allemaal goedgekeurd voor de Europese markt.

Persoonlijk zou ik het belangrijk vinden om generieke connecties te gebruiken, zodat een patiënt over bijv. 15 jaar niet met een schroefje of opzetstukje zit welke niet meer te leveren is.
zo, 07/17/2011 - 11:41 Permalink