droge tong

Author:
flipper1238
Posted:
za, 08/25/2012 - 18:44
Kan het zijn dat door het uitschieten in iemands tong onder een behandeling een speekselklier dusdanig is geraakt dat je continue een droge tong hebt?(alleen in de nachtelijke uren bij mij).
En als dat zo is, kun je daar dan nog iets aan doen????
Wordt er helemaal dol van,
groetjes :smt013
flipper1238

Hallo,
Bedankt voor u reactie,
Ik gebruik geen medicijnen en had al ruim 25 jaar een prothese.(onder en boven)
Omdat ik een nieuwe prothese wilde laten maken adviseerde de implantoloog de implantaten omdat ik anders over 10 jaar waarschijnlijk geen kaakbot genoeg meer zou hebben om een prothese te dragen.
Ik heb nooit problemen gehad met mijn prothese.
De behandeling van de implantaten zetten zou ongeveer 3 kwartier duren maar dat werd 1,5 uur en toen hij klaar was gaf hij aan dat hij uitgeschoten was in mijn tong, en dat mijn tong zou kunnen gaan opzwellen, kreeg het privenummer van zijn gsm mee en moest hem bellen als ik bemerkte dat mijn tong zou gaan zwellen.
Hij zei dat het een fiks karwei was geweest.
Naar mijn idee had ik al te weinig kaakbot en heeft hij dit verkeerd ingeschat waardoor het zo moeilijk werd.(hij had gewoon niet genoeg ruimte in de onderkaak om de implantaten kwijt te kunnen, maar moesten er nu toch in en dat ging met aardig wat geweld en zodoende is hij uitgeschoten)
Het gaat me er niet over om hem te verwijten wat er mis is gegaan, maar wil dolgraag van die droge tong afkomen.
Zogauw ik in ruststand kom, liggen op de bank of gaan slapen heb ik binnen 5 minuten een tong als leer,blijft plakken aan me gehemelte en wordt dus 's-nachts tig keer wakker om wat water te drinken,wat ook maar heel kort helpt.
Ben al bij een reumatoloog geweest om te kijken of het geen syndroom van sjogren was, maar daar was alles in orde.(gelukkig).
Heb ook al een overgangstest gedaan daar ik hoorde dat dit ook een kwaaltje is wat veel vrouwen in de overgang hebben.(ik ben 46) maar is ook niet van toepassing.
Heb ook al een tijdje tandpasta gebruikt tegen droge mond en mondgel voor ik ging slapen,(helpt allemaal maar 10 minuten)
Nu weet u een beetje mijn achtergrond, en ik hoop dat u misschien wat tips hebt.
groetjes :(
zo, 08/26/2012 - 22:59 Permalink
vV

dat is ineens wel een hele ander en veel complexer verhaal.
Zou prettig zijn dit soort heel essentiele info gelijk te plaatsen...
nu dit er allemaal bij staat: ik weet het niet... vereist toch even verder onderzoek, wellicht toch voor een tweede mening naar een KC.
ma, 08/27/2012 - 12:11 Permalink
flipper1238

Hallo,
Ik heb dit vorig jaar al een keer op het forum gezet, en kreeg toen de tip om ananas te pletten tussen tong en gehemelte om de speekselklieren te stimuleren,ook geen resultaat,
sorry voor de onvolledige informatie, ga in ieder geval een afspraak bij de KC maken,
bedankt voor u aandacht,
groetjes, :)
ma, 08/27/2012 - 13:26 Permalink
flipper1238

Hallo,
Ik ben bij de tandarts geweest vanmorgen en die heeft een verwijzing naar de KC gegeven,
Tandarts ziet geen gekke dingen en verwacht ook niet dat mijn droge mond/tong door de implantaten komen.
Moet 26 sept. bij de KC komen,wordt vervolgd.
do, 09/20/2012 - 09:13 Permalink
GL1963

En, wat heeft de KC hierover gezegd? Ik heb nl. na het verwijderen van een slijmcyste in mijn onderlip op 24/8 jl. (en 5 dagen gebruik van chloorhexidine mondspoeling daarna) ook een droge, prikkelende tong. Ben dus erg benieuwd.
ma, 10/15/2012 - 18:09 Permalink
flipper1238

Wel heel erg laat maar toch antwoord,
KC heeft niks bijzonders gevonden en adviseert prothese uit te doen 's-nachts en stuurde me door naar de mondhygieniste.
misschien schimmelinfecties in mond,maar was een gokje.
Heb er over na gedacht en ben daar niet naar toe gegaan, doe tegenwoordig prothese uit 's-nachts en dat scheelt wel, maar heb het idee dat het vooral de bovenkaak snel droog wordt,maar leer er maar mee leven,kom er toch niet verder mee.
di, 01/15/2013 - 21:23 Permalink
elisamaddy

Tong- en mondbranden is geen zeldzaam verschijnsel. Mensen tussen de veertig en zeventig jaar hebben vaker last van tong- en mondbranden dan jongere mensen. Gebleken is dat vrouwen vaker deze klacht hebben dan mannen.
IK heb een droge mond sinds enkele jaren,en gebruik als diabetes patiënte veel en in de voorgaande jaren voor het insuline gebruik erg veel medicamenten..
Ik gebruik ook af en toe de kunstspeeksel gel's en andere producten,maar daardoor plakt mijn mond s'morgens heel erg!
Ook ik ben sinds jaren bezig met implantaten boven en onderkaak maar de droge mond en tong had ik al eerder.
Mijn ervaring is ,dat men de frisdrank(vooral light) moet weglaten en in plaats daarvan pepermunt thee of gewoon water moet drinken..
Als het eens heel erg wordt drink ik ook geen koffie,en eet geen scherp gekruide spijzen..Voor de rest is een niet schuimende tandpasta ok ZENDIUM bv...minder irritant!
Als men geen schimmel infectie(wit) heeft is er weinig aan te doen behalve voorzichtig zijn met koffie frisdrank en gekruid voedsel.
OOK je lippen en mondhoeken insmeren met glycerine zalf(water-vocht werend) is raadzaam omdat je sneller geirriteerde mondhoeken krijgt.
wo, 03/13/2013 - 12:29 Permalink