Drie maanden na extractie nog steeds klachten

Author:
colaboy
Posted:
zo, 09/28/2008 - 02:49
Hallo,


Lang verhaal welke ik kort zal proberen uit de doeken te doen:

Iets van zes jaar geleden pijn klachten. Tandarts ziet afwijkend beeld op foto.
Kaakchirurg constateert anatomische afwijking in voortand (22). 1.5 wortel waar het normaal 1 hoort te zijn en daarbij een duidelijke wortelpunt ontsteking.

Endodontoloog ziet zelfde afwijking en doet WKB. Een kanaal krijgt hij goed schoon/gevuld, dat rare kanaal maar tot de helft (heeft er nog met een microscoop in gekeken).

Toch minder klachten en bij controle na een jaar is het opzich nog niet 100% opgelost maar het beeld (foto) zag er wel veel beter uit volgens hem. Endodontoloog wil dat ik nog een jaar afwacht.

Inmiddels bijna geen klachten meer in die periode. Hooguit 1 a 2 keer per jaar bij een verkoudheid enkele dagen pijn. Daarna alles weer okay. Mede hierdoor afgezien van verdere behandeling bij endodontoloog.

Ruim jaar geleden komen klachten heviger terug en ook vaker. Naar kaakchirurg. In tegenstelling tot de begin periode van deze klachten is er nu geen duidelijke ontsteking meer te zien. Kaakchirurg doet toch Apex Resectie in juli 2007.

Enige tijd (paar maanden dacht ik) klachten vrij maar daarna toch weer terugkerend.

Afgelopen juli (2008) is de 22 verwijderd.

Nu drie maanden later heb ik nog steeds pijnklachten (afwisselend hevige en minder hevige dagen maar nooit helemaal weg). Eigenlijk exact hetzelfde als voor de extractie.

Een soort doffe maar ook wel branderige pijn. Onder mijn linkerneusgat zeg maar.

Door drukken op het tandvlees of tikken op naastliggende tanden wordt het niet accuut erger. Wel is het zo dat dan de volgende dag vaak een hevigere 'pijn dag' volgt zeg maar. Door zeg maar mijn neus te bewegen/samen te knijpen (vanuit mijn gezichtsspieren) voel ik wel het klachtengebied beinvloed worden.

De kaakchirurg ziet op de rontgen foto geen anatomische reden waarom ik nog pijnklachten zou moeten hebben.

Vorige week bij KNO arts geweest voor de zekerheid. Geen afwijkingen geconstateerd. (heeft in mijn neus gekeken en gaf aan dat de bijholtes schoon etc waren).

De kaakchirurg had mij voor de zekerheid naar die KNO arts gestuurd. Hij begon zelf namelijk aan een verstoorde zenuw te denken waar medicijnen voor beschikbaar zijn. Omdat deze toch wat zwaar zijn en ik daar suf van kan worden wilde hij toch dat ik voor de zekerheid bij de KNO arts langs ging.

Daar is dus niks uitgekomen en nu heb ik dinsdag weer een afspraak bij de kaakchirurg.

Zie het hele medicijnen verhaal niet zo zitten eerlijk gezegd (maar weet dus nog geen details). Zou het opnieuw openmaken en spoelen ofzo toch geen optie zijn? Of een ct-scan ofzo?

Het voelt toch duidelijk als een ontsteking aan en baal gewoon dat er op de foto niets te zien is....


Groetjes,


Ramon