Drama verstandskies

Author:
Tom1983
Posted:
do, 05/30/2019 - 02:48
De laatste weken heb ik veel info gehaald van dit forum, het minste dat ik terug kan doen is mijn ervaring delen..

Ruim 2 weken geleden kreeg ik ineens last van mijn verstandskies rechtsonder, ik heb meteen de tandarts gebeld en ik kon daar vrijdag terecht met als uitslag: door naar de kaakchirurg. Ik schrok van de enorme wachttijden, ik kon er pas op 5 juni terecht. Ondertussen sliep ik nauwelijks omdat de ibu en paracetamol niets voor me deden. Vanwege die pijn op maandag weer gebeld en ik kon die middag in het ziekenhuis terecht net buiten mijn provincie, ik wilde er wel heen kruipen helemaal prima.

De ingreep verliep voorspoedig, onstoken tandvlees rond de kies maar de verdoving pakte goed en met alleen wat wrikken en een enorme druk op de verdoofde kaak kwam de kies er uiteindelijk vrij vlot uit. Hechtingen erin en door. Spuitje mee om te spoelen met zout water, that’s it. Nou, dat viel me allemaal lekker mee.

Ondertussen is het 10 dagen na de ingreep, kan m’n mond nog steeds niet open en eet ik nog altijd vloeibaar en heb ik nog altijd echt flink last. De maandag na de ingreep ben ik ivm de klachten en pijn bij de tandarts geweest, ik heb een 7 daagse antibiotica meegekregen en dan zou het wel goed komen. Hij heeft de wond niet gespoeld oid. Intussen is het donderdag en heb ik er weinig vertrouwen in, mijn kaak is nog steeds hard gezwollen met uitstralingen naar oor / hoofd en ik kan nog steeds niet eten. Ruim 2 weken lang pijn, tandpijn, icm niet of nauwelijks slapen is echt verschrikkelijk.

Oh ja ik heb nog een dag tramadol geprobeerd, via de huisarts, daar ging ik nog veel slechter op dus snel weer gestopt.

Dingen die mij opvallen:

Na de ingreep, waarom niet meteen antibiotica?
Tandarts, waarom niet even spoelen?
Waarom zou die zwelling zo hardnekkig zijn?
Ik heb een doof gevoel lip / kin / deel kaak, dit begon een dag voor de extractie en is nog aanwezig

Ik wil zo graag normaal slapen en eten, het is echt om labiel van te worden.
Lieneke

Vind het vreemd dat je antibiotica hebt gekregen, zeker als de wond niet schoon gemaakt is...na extractie is daar echt geen indicatie voor.
De naweeen van het trekken van een verstandskies in de onderkaak kunnen heel heftig zijn. Meestal zo'n twee weken...nog even volhouden...en pak icepack en pijnstillers.
vr, 05/31/2019 - 12:38 Permalink