Donderdag geopereerd, nu twijfels

Author:
m@ris
Posted:
di, 06/26/2007 - 08:54
hallo,

ik ben afgelopen donderdag voor de tweede keer in 9 weken geopereerd aan mijn onderkaak. 9 weken terug een onderkaakcorrectie en nu zijn de platen eruit gehaald omdat er twee schroeven en een stukje bot los waren gegaan. links is in die 9 weken altijd dikker gebleven en dat was dus de oorzaak.
ze hebben dus de platen eruit gehaald, links en rechts en gelukkig zat alles verder wel goed vast. ook hebben ze het granulatieweefsel links weggehaald en nog een verstandskies die nog was blijven zitten omdat die te riskant was de vorige keer om eruit te halen.

nu ben ik op de 6e dag na de operatie en rechts is de zwelling alweer aardig weggetrokken, alleen links nog niet. dat wil zeggen wel een deel weg maar nog steeds overduidelijk dikker dan rechts.
verder merk ik dat als ik de elastieken llos doe tijdens het eten dat ik dan binnen 5 minuten mijn tanden al niet meer goed op elkaar kan zetten. kiezen wel, maar de snijtanden niet. als ik ze naar boven duw dan kan ik ze wel tegen elkaar duwen (is het nog te volgen?)
ik heb ook al vanaf de operatie temp. verhoging, niet veel, maar voor iemand die nooit verhoging of koorts heeft. zit steeds rond de 37,8 te schommelen.
wat zouden jullie doen, kaakchirurg bellen of afwachten tot ik 12 juli weer langs moet komen??
gr mariska
m@ris

nou, heb vandaag toch maar even gebeld, naar de kaakchirurg, en moest eigenlijk vandaag nog even langskomen, maar dat red ik echt niet dus nu morgen.
alleen zal je net zien dat mijn eigen kaakchirurg er niet is deze week.

bedankt voor je antwoord!
gr mariska
wo, 06/27/2007 - 11:19 Permalink
BJN

De andere kaakchirurg kan je gegevens inzien en goed beoordelen of het 'normaal'is. Meestal is de aanpak duidelijk afgesproken en kan ook een ander in het zelfde ziekenhuis best beoordelen of er iets gedaan moet worden.
En bij grote twijfel kan de een de ander met de mobiele telefoon natuurlijk gemakkelijk consulteren.
wo, 06/27/2007 - 15:47 Permalink
m@ris

ja, dat is ook zo hoor, ik laat morgen wel even weten wat hij er van vind.
heb wel het idee dat er een paar hechtingen ontstoken zijn.
en waar de verstandskies eruit is gehaald zit ook een hele witte plek en het is daar nog steeds gezwollen, na een week.

gr mariska
wo, 06/27/2007 - 21:02 Permalink
m@ris

ben vandaag weer bij de kaakchirurg geweest en die zag idd ook dat de beet wat open gaat staan, maar kan op dit moment nog niet zoveel doen.
wel goed elastieken blijven dragen, maar dat deed ik al.
verder vond hij het eigenlijk nog niet zo'n goed plan om alweer te gaan kauwen, mocht wel voorzichtig wat proberen maar het heel langzaam opbouwen en liever nog even niet. dus doen we het nog maar even niet.
word wel lang nu, mag al 10 weken niet kauwen en dat worden er dus alweer 12, zucht!
verder heeft hij er twee hechtingen uitgehaald die wat zaten te irriteren.
en de zwelling was volgens hem nog infiltraat en dat kon nog wel maanden duren voordat dat helemaal verdwenen was.
terwijl ik echt van mijn eigen chirurg heb begrepen dat hij het infiltraat weg heeft gehaald, maar goed, vraag het over twee weken wel weer na aan hem.

word vervolgd...

gr mariska
do, 06/28/2007 - 21:56 Permalink