direct een kunstwortel?

Author:
keurigekies
Posted:
ma, 08/16/2010 - 19:13
Binnenkort wordt er een kies getrokken , waar een wortelpuntontsteking zit onder een kroon. De kies is niet meer te redden, een apex is geen optie. Een brug is geen optie omdat er dan weer een kroon gemaakt moet worden op de kies ernaast. Ik heb geen geluk met kronen en verlies ze door de wortelpuntontstekingen. Bij een ander kies weordt wel een poging gedaan voor een apex.

Dat zou dus een implantaat kunnen worden .Is er een mogelijkheid dat direct na het trekken van de kies, al een kunstwortel voor een implantaat wordt ingebracht?
E e a vind plaats onder narcose, en dit spaart mij wel een extra narcose uit. Lokale anesthesie is absoluut geen optie, vandaar.
Of ik voldoende kaakbot heb kan de kaakchirurg pas beoordelen als de kies er uit is, of zie ik dat verkeerd?
Flow

Hai,

bij mij (ik heb 1 implantaat) zei de tandarts dat het niet mogelijk was om het implantaat al bij het trekken te plaatsen, omdat eerst alles moest genezen en ze moest kijken naar de botopbouw.

Ik weet natuurlijk niet of dit een algemeen geldende regel is of dat deze alleen geldde in mijn specifieke geval. Maar ik vond het eigenlijk wel logisch klinken.

Flow
di, 08/17/2010 - 11:05 Permalink
Larsing

Na het trekken van een tand of kies zal het kaakbot dus snel gaan slinken, maar hoelang moet ik nu wachten voordat ik naar een implantoloog ga?

http://www.tandarts.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=64

De optimale tijd tussen extractie en het plaatsen van een implantaat, is grotendeels afhankelijk van de gezondheid van de tand/kies en de omgevende weefsels. Wanneer de weefsels rondom de tand/kies flink ontstoken zijn/ wanneer er reeds veel bot verloren gegaan is of wanneer de wondgenezing na extractie moeizaam verloopt zal men langer wachten met het plaatsen van het implantaat. Vaak wordt dan drie tot zes maanden gewacht met de operatie, maar mocht de situatie gunstiger zijn dan zal deze periode korter kunnen zijn, ongeveer tussen de zes weken en drie maanden. In sommige gunstige situaties wordt het implantaat ook wel direct na extractie geplaatst (immediate placement).

Wacht in ieder geval niet te lang na de extractie met het consult bij de implantoloog! In veel gevallen (indien een ontsteking geen roet in het eten gooit) kan u al voor de extractie bij de implantoloog langsgaan! In deze situatie heeft de implantoloog alle opties nog beschikbaar en kan het meest optimale plan gekozen worden.
di, 08/17/2010 - 22:55 Permalink