De waarheid over implantaten

Author:
tingobop
Posted:
di, 07/28/2015 - 12:34
Hallo,

Ik was van plan om een implantaat te laten zetten,

maar ik lees alleen maar blijvende pijnlijke ervaringen na het zetten van implantaten?

zijn er dan geen mensen die goede pijnvrije ervaringen hebben...

graag zou ik deze ook eens willen lezen..

onderstaand verhaal bied dus geen zekerheid,

Voor het plaatsen van het implantaat wordt er in het bot een gaatje geboord. Tijdens het boren kan het gebeuren dat een zenuwuiteinde geraakt wordt en zo geactiveerd wordt. De zenuw leeft weer. Bij 1 op de 10 patiënten komt dit voor. De zenuw blijft een pijnsignaal afgeven. Dit signaal kan gedurende korte tijd of langere tijd aan blijven houden. Soms bestaat de pijn uit korte felle steken en soms ook uit een zeurende continue aanhoudende pijn. In de helft van de gevallen verdwijnt dit verschijnsel weer na enkele weken tot enkele maanden. Bij de andere helft van de patiënten blijft dit aanhouden, zelfs na jaren nog. De pijn varieert van een lichte pijn die alleen in bepaalde gevallen komt opzetten zoals bij griep of verkoudheid tot een zware dagelijks aanwezige pijn. Voor sommigen wordt het hele leven door de pijn beheersd.
joosje

.positieve ervaring

Sinds enkele jaren heb ik (probleemloos ) twee implantaten in de onderkaak.

Voor de behandeling is er een overzicht gemaakt bij de Acta in Amsterdam van de onderkaak
zodat het verloop van de zenuwen goed in kaart is gebracht.
De ruimte cq lengte van de implantaten kon zo nauwkeurig berekend worden !
De behandeling (eerder beschreven in 2012 ??, even zoeken ) is mij 100% meegevallen.

Gr en succes
di, 08/04/2015 - 10:31 Permalink
tingobop

ik ben bij de kaakchirurg geweest en zij heeft alleen gekeken of er ruimte was en niks gezegd over zenuw kanalen en bepalen hoe lang het implantaat moet zijn etc..,

ik weet niet hoe dit normaal gaat maar maak mij best zorgen erom. 1 oktober wil ze gaan implanteren. een jonge meid van 29 jaar. ze zei alleen ,we zullen eens kijken of hij gaat pakken en verder niks?
wo, 08/05/2015 - 19:10 Permalink
tingobop

Implantologie is niet meer weg te denken uit de tandheelkunde. Groepspraktijk Neelissen De laatste 10 jaar heeft dit specialisme een grote vlucht genomen en het is duidelijk dat hiervoor een grote markt is. Immers, velen hebben wel de behoefte een verloren gegane tand of kies te vervangen. Vooral bij wat oudere mensen die een kunstgebit hebben dat los zit, kunnen 1 of 2 implantaten de gewenste houvast geven doordat de prothese met een soort drukknop wordt vastgeklikt op de implantaten.

Gevaarlijk of niet?
Maar zijn zij zo onschuldig als over het algemeen wordt aangenomen? Een artikel in een Nederlands vakblad, dat geschreven is door Prof. Van Winkelhof laat zien dat ongeveer 85% van de implantaten een al dan niet ernstige ontsteking veroorzaakt. Deze wordt als een nieuwe ziekte beschouwd. De naam ervan is implantitis, (een ontsteking van het tandvlees) en als het een wat ernstiger vorm heeft aangenomen een peri-implantitis, waarbij dan ook het kaakbot betrokken is. Deze laatste vorm is vaak ook röntgenologisch zichtbaar. Meestal wordt deze ontsteking door de patiënt als pijnlijk ervaren. Verschijnselen erbij kunnen zijn: bloeding van gezwollen tandvlees en verdieping van pockets. Dit zijn ruimtes, een soort gleuven tussen tandvlees en tand die dieper worden als gevolg van het implantaat. Zij zijn haast niet schoon te houden met mondhygiëne. Zij behoren tot de rubriek ‘laaggradige’ ontstekingen. Zie de pagina Tandvleesziekten.
Groepspraktijk Neelissen
De weerstand
Als de weerstand in orde is, dan is het menselijk lichaam in staat om deze ontstekingen de baas te blijven. Er hoeven dan geen klachten te ontstaan. Is het immuunsysteem, dus de weerstand, echter verzwakt - dit komt vaak voor, vooral bij ouderen - dan kan een dergelijke ontsteking een focale storing worden en afhankelijk van de plaats in de mond de corresponderende organen belasten, dus een inwerking op afstand hebben. Een complicerende factor bij implantaten is het feit dat er een ‘open’ verbinding bestaat tussen het kaakbot en de mondholte. Immers, het in de kaak geplaatste implantaat steekt door het tandvlees heen de mondholte in. Bij de echte tanden en kiezen bevindt zich hier een wortelvlies rond de wortel dat een volledige bescherming geeft tegen storingen van ‘buiten’. Bij implantaten ontbreekt dit.

Kaakbotontsteking (Restostitis, een Duitse term)
Een andere mogelijkheid voor een storing of haard ontstaat als het implantaat geplaatst wordt in een zogenaamde ‘restostitis’ in de kaak. Dat is een ontsteking die ontstaat als er een kies getrokken wordt waar een ontsteking of granuloom aan vast zit. Vaak komt deze ontsteking mee als er getrokken wordt, maar ook komt het nogal eens voor dat deze ontsteking achterblijft. Het is verstandig om een dergelijke ontsteking na het trekken van het element weg te halen door het kaakbot meteen na de extractie schoon te frasen. Gebeurt dit niet, dan kan zo’n granuloom een zelfstandig leven gaan leiden als het tandvlees eroverheen gegroeid is. Deze ontstekingen zijn niet altijd op de röntgenfoto zichtbaar. Hierdoor is de mogelijkheid geschapen dat het implantaat, zonder dat de tandarts dit beseft, bij plaatsing in zo’n restostitis terecht komt, wat vaak verder symptoomloos blijft. Bij daling van de weerstand meldt dit fenomeen zich echter. De patiënt kan klachten krijgen en het implantaat moet dan verwijderd worden omdat het behoorlijk kan gaan ontsteken.
Groepspraktijk Neelissen Bij de pagina over de focale storingen zijn de relaties genoemd tussen de elementen en de organen. Wanneer we deze relaties kennen, kunnen we in voorkomende gevallen vaststellen dat een implantaat een bepaald orgaan ziek heeft gemaakt. Extractie van het implantaat kan dan een verbetering van de werking van het corresponderende orgaan geven.

Electro-magnetisch aspect
Veel implantaten zijn gemaakt van het metaal titanium. Elk metaal in de mond heeft een electro-magnetisch veld om zich heen. Ook dit kan interfereren met de normale weefselspanning in het lichaam. We zouden deze electrische werking een vorm van electrosmog kunnen noemen. De bio-energetische tandarts zal altijd proberen een metaalvrije mond na te streven. Dat dit heel moeilijk kan zijn, beseffen we en we moeten dan ook soms helaas voor die oplossing kiezen. De ontwikkelingen binnen de wereld van het porselein houden we dan ook goed in de gaten.

Weerstand
Het blijft belangrijk om de weerstand goed op peil te houden. Dit is een wapen om infecties geen of minder kans te geven. Hiervoor kunnen we gebruik maken van de zogenaamde orthomoleculaire middelen, dat zijn voedingssupplementen als bijvoorbeeld vitamines, mineralen, sporenelementen en enzymen.
We gaan ervan uit dat de technische handelingen die verricht moeten worden door de tandarts optimaal plaatsvinden. Zo niet dan wordt de kans op mislukking groter.


Relevante link:
•Focale storingen
wo, 08/05/2015 - 22:34 Permalink
Newtan

Kijk, verhaal vanuit de biologische hoek. Kort gezegd: blijf gezond, laat niet alleen een rotte kies trekken, maar ook de infectie rondom de wortel weghalen en zorg voor metaalvrije implantaten. Dan goef je je geen zorgen te maken.

De meeste tandarts weten alleen niet hoe dat moet, gezond bijven, rot bot weghalen en metaalvrij werken. En zeker de combinatie niet. Want dat hebben we op school niet geleerd.

Leve tandartspraktijk Neelissen die wel de moeite nemen. Er zijn er wel meer gelukkig.
do, 08/06/2015 - 14:02 Permalink
tingobop

juist , ik ben ook van mening dat metaal vrij beter is, ik zal toch nog eens na moeten vragen welk matriaal implantaat ze willen gaan zetten bij mij. daar is helemaal niets over gezegt. ook ben ik bang dat het bot niet goed schoongemaakt is waar de ontsteking heeft gezeten.ze hebben enkel een beetje schoongeschraapt en met perio aid gespoeld in de kieskas, ik vind het een beetje vreemd dat ik last krijg telkens als ik praat van de kies ernaast waar de ontsteking dichtbij zat.de tandarts zegt dat het fantoom pijn is maar is dat wel zo? als ik ontspan en niet praat dan voel ik niks
vr, 08/07/2015 - 12:44 Permalink
reinierdanielle

Ik heb op 23 april 6 implantaten gekregen in mijn bovenkaak en heb totaal nergens last!
In het begin was ik bang bij ieder pijntje.
25 augustus controle foto of alles goed is ingeheeld en dan eindelijk het klikgebit erop.
Heb vorig jaar juli kunstbot opgevuld gekregen dus zal een gat in de lucht springen als ik weet dat alles goed is.
za, 08/15/2015 - 17:52 Permalink
tingobop

Als antwoord op door reinierdanielle

Ik heb gisteren een implantaat gekregen in mijn onderkaak, plaats 36,

tot nu toe valt het me best mee. beetje napijn dat wel maar goed te onderdrukken met een paar paracetemolletjes
heb het in het ziekenhuis laten doen bij de KC, volgens mij gewoon titanium .ze hebben wat langer implantaat geplaatst omdat de zenuw vrij diep lag op de plek van de 36, ik hoop dat het goed ingroeit en kan eigenlijk al niet wachten tot ik mijn 36 weer terug heb. want ik merk toch hoe belangrijk die voor me was.. in het afgelopen half jaar heb ik nog niet 1 keer lekker een zak noten achter elkaar op kunnen knabbelen met dat grote gat. aan de rechterkant miste ik ook al een kies boven dus ik kauwde al jaren links. maar moest nu weer rechts wat ook niet lekker gaat.dus ik hoop mijn linkerkant weer helemaal dicht te hebben straks. brood en aardappelen kauwen gaat wel goed met een kies ervantussen maar wil je echt harde noten knauwen schieten ze er steeds tussen en is het niks..vooral die grote para noten noten kauwde ik in het gat wat pijn deed,dus ben maar gestopt met die gezonde bezigheid ,
do, 01/14/2016 - 17:21 Permalink