:cry: ik wil geen implantaat!

Author:
Liz.A
Posted:
di, 11/02/2010 - 16:13
:cry: hallo allemaal,
ik ben na beetje zoeken op internet op deze forum gekomen.
ik heb zelf woensdag 27 okt (1dag na mijn verjaardag, hoeveel pech kan iemand hebben :cry: ) een botsing gehad met een auto en ben hierbij een snijtand gebroken vanaf de wortel(deze is getrokken), 3 tanden gebroken(deze zijn met plaatjes aangevuld) en nog een paar tanden zitten scheurtjes in maar hier heb ik niet veel last van. ik heb nu een soort van beugel in waar 1tand aan vast zit.
omdat ik altijd al best mooie tanden heb gehad, en waar ik ook erg blij mee was, komt dit als een harde klap. letterlijk en figuurlijk! Ik wil nu een implantaat maar het kost veelste veel. Ik zit nog op school en heb een bijbaantje maar hiermee kom ik het maand niet eens door :roll: .

maar goed, zijn er mensen met een implantaat die hun verhaal met mij willen delen?
deed dit veel pijn? hoeveel waren de uiteindelijke kosten? ben je er nu blij mee? was het de moeite en geld waard?

binnen hoeveel tijd moet een implantaat erin zitten na het trekken van tand?

daarnaast nog een vraag: omdat het nu november is en ik alleen basis verzorgd ben(bij menzis) vroeg ik me af als ik nu mijn verzekering verhoog voor de volgen jaar, zou ik dan een stuk vergoed kunnen krijgen bij een implantaat of is dit niet mogelijk?

alvast beankt!

gr Liz
Doffstein

Hallo Liz, je stelt veel vragen die niet allemaal kort door de bocht beantwoord kunnen worden. Als er sprake is van verlies door trauma dan willen sommige verzekeraars nog wel eens toeschietelijk zijn met vergoeden. Vraag dat even na.

In enkele gevallen kan een implantaat meteen na extractie geplaatst worden maar dan moet de uitgangssituatie ideaal zijn. In principe hoef je je over de ingreep geen zorgen te maken, dit wordt allemaal netjes verdoofd en geeft in de regel milde napijn die prima te onderdrukken is met pijnstillers.

De uiteindelijke kosten verschillen per behandelaar (variatie in techniekkosten, implantaatsysteem, wel op geen botopbouw etc). Reken erop dat een recht toe recht aan behandeling (plaatsen implantaat+kroon) je tussen de 1500-2000 gaat kosten. Als er eerst nog een lokale botopbouw moet plaatsvinden dan zullen de kosten hoger uitvallen. Je kan misschien via je tandarts een verwijzing naar een implantoloog of kaakchirurg krijgen. Die kan je in een consult veel wijzer maken dan ik hier zonder enige verdere info. Voor wat betrfet de polis ---> Menzis bellen. Je info bij de bron halen is mijn advies

Succes ermee

Gr

M.D.
di, 11/02/2010 - 21:33 Permalink
simon99

Hoi Liz,

Wat een pech zeg. Maar je schrijft dat het kwam door een aanrijding waarbij een auto betrokken was. Als jij lopend of fietsend dit ongeval hebt gehad, kan je altijd de tegenpartij daarvoor aanspreken. Als "zwakke" verkeersdeelnemer heb je een soort rechtsbescherming.
De kosten komen dan voor de veroorzaker of wel de verzekeringsmaatschappij van de auto.

Heel veel sterkte en succes.

Groetjes,

Simon.
wo, 11/03/2010 - 11:07 Permalink
vV

ook al zat je zelf in een auto, als de schuld bij andere partij ligt hoort dit bij de schade, en daar moet je niet te lichtvaardig over denken, want de gevolgen lopen de rest van het leven door. Daar zal dus echt door een goede schadebehandelaar naar gekeken moeten worden! Oftewel: sein rechtsbijstand in , en zorg dat alles wat hiermee samenhangt goed gedocumenteerd wordt, etc etc. Is al meer over geschreven hier, gebruik de zoekfunctie maar.
wo, 11/03/2010 - 15:16 Permalink
simon99

Natuurlijk is de veroorzaker aansprakelijk. Maar als je als "zwakke" verkeersdeelnemer schade hebt opgelopen waarbij een motorvoertuig betrokken was en je eigenlijk ook schuld hebt aan het voorval, dan nog moet de tegenpartij daarvoor opdraaien. Als hij/zij echter overmacht kan bewijzen, wat heel moeilijk is, dan kan de schuldbetaling verlaagd worden.
Als de tegenpartij daarin slaagt zal de schade veelal niet op zijn conto komen voor wat betreft de bonus/malus kortingen.

Dat bedoelde ik eigenlijk aan te geven.

Groet,
Simon.
do, 11/04/2010 - 08:16 Permalink
Flow

Hai,

ik heb een implantaat (1 tand) en ik ben er echt superblij mee, het ziet er mooi uit en ik kan er echt heel normaal mee eten. voor foto (dat is dus echt mijn implantaat): http://img265.imageshack.us/gal.php?g=v ... antaat.jpg

foto 1 is de tand die ik had zonder implantaat (waar ik dus vanaf wilde)
foto 2 is implantaat met de kroon erop
foto 3 is het implantaat zonder de kroon zeg maar.

Flow
zo, 11/07/2010 - 11:04 Permalink
Liz.A

dames en heren! heeeeel erg bedankt voor al jullie informatie en moeite!
ben ziek geweest en erg druk gehad op school dus heb ik niet eerder kunnen reageren.

het was mijn schuld omdat het een stilstaand auto was en geen bestuurder in zat.

ik heb info gevraagd aan menzis maar die willen niets vergoeden. dus heb ik besloten om mijn verzekering te verhogen en hierbij krijg ik max. 1500 euro vergoed. Ik kon niet anders dan dit.
heb ook gezocht naar andere zorgverzekeringen die meer vergoeden maar die heb ik niet kunnen vinden.

ik krijg deze week een verwijsbrief naar kaakchirurg of implantoloog dan zullen we zien wat het gaat kosten en de verdere info.

nogmaals bedankt!
wo, 12/01/2010 - 20:02 Permalink