Conflict kaakoperatie, wie kan mij helpen????

Author:
dancinggirl81
Posted:
vr, 11/30/2007 - 19:33
Hallo,

Ik ben 25 jaar en wordt bijna 26 jaar en ik loop al 1,5 jaar met een beugel. De behandeling inclusief de kaakoperatie (die ik moet vanwege een overbeet) zou zo'n 1,5/2 jaar duren. Ik krijg van mijn orthodontist maar steeds niet te horen wanneer ik nou eindelijk die kaakoperatie krijg en er is nogal haast bij. Ik wil op 25 september gaan trouwen en moet daarvoor al verschillende dingen regelen. Ondertussen zit ik dus met een kaakoperatie en een nabehandeling in me maag.
Wellicht kan ik overstappen naar een andere orthodontist, ik weet het niet meer!!!
Ik heb het meerdere keren besproken met de orthodontist maar hij kan steeds geen planning geven van de vootgang van mijn behandeling.

Kan iemand mij asjeblieft helpen???

Alvast bedankt!

Groetjes!
jackybee

je kunt je tandarts misschien eens vragen om aan de hand van een foto/tekening / op papier te laten uitleggen wat er in die 1,5 jaar inmiddels is veranderd aan je gebit? en daarna toch een nieuwe datum vragen?
overstappen naar een andere orthodontist zou ik niet snel doen, artsen (net als andere professionals) hebben volgens mij nogal de neiging om andermans werk niet snel goed te vinden, zodat ze snel geneigd zijn om zelf nog weer iets anders voor te stellen. Soms duurt het alleen maar langer daardoor.
succes ermee,
za, 12/01/2007 - 20:13 Permalink
vV

artsen (net als andere professionals) hebben volgens mij nogal de neiging om andermans werk niet snel goed te vinden, zodat ze snel geneigd zijn om zelf nog weer iets anders voor te stellen. Soms duurt het alleen maar langer daardoor.


waar is deze (mi nogal kromme) mening op gebaseerd?? Veeeele jaren geleden misschien wel, maar inmiddels is de zorgsector mbt samnewerking toch wel erg volwassen geworden hoor. Samenwerking dus, en geen tegenwerking of ongefundeerd afkraken /afwijzen van andermans werk of diagnose of behandelplan. Tevens zijn er vaak meerdere wegen die naar Rome leiden, ook hierbij.

Bij een dergelijke behandeling is er samenspraak tussen kaakchirurg (die moet namelijk de operatie uitvoeren) en de orthodontist, en soms indien er nog aanvullende behandelingen moeten plaatsvinden ook nog de huisatandarts. En misschien was het wel de kaakchirurg die nog geen groen licht geeft..

Overigens vind ik een voorgestelde trouwdatum geen reden een behandeling te gaan forceren. Spijtig maar helaas. Want als de operatie te vroeg wordt uitgevoerd ben je helemaal niet blij. Met zo`n lange termijn in het vooruitzicht zou ik in de eerste plaats even een goed gesprek hebben met de orthodontist, wellicht samen met de kaakchirurg?
Kan een heleboel onduidelijkheden wegnemen. Te vroeg opereren kan leiden tot niet meer te corrigeren restproblemen. (anders dan met een hernieuwde operatie met alle risico`s van dien..)

even terzijde: waarom is de orthodontische behandeling niet op jongere leeftijd gedaan? dan was er wellicht helemaal geen operatie nodig geweest?
za, 12/01/2007 - 21:46 Permalink