Bult op tandvlees door beugel?

Author:
carla4
Posted:
do, 02/08/2007 - 10:06
Ik heb sinds afgelopen maandag mijn beugel eruit en mijn ortodontist vertelde mij dat ik een fistel heb rechts boven mijn kies. Ik heb afgelopen zomer een bijholte ontsteking gehad en sinds die tijd heb ik af en toe een dikke bult boven mijn kies en even daarna komt hier een soort bobbeltje op waar pus uitkomt. Nu ben ik door de orthodontist doorverwezen naar de tandarts en daar ben ik gelijk afgelopen woensdag heen gegaan. Maar nu zegt de tandarts tegen mij dat hij denkt dat dit een probleem van mijn tandvlees is, door die bijholte ontsteking en dat dit door de kracht van mijn beugel nooit de kans heeft gehad om goed te genezen. Ik ben hier ik denk zo'n 2 maanden geleden ook al voor bij de tandarts geweest en op de foto die hij toen gemaakt heeft was niks te zien. Ik weet nou niet zo goed wat ik moet geloven. Kan dit idd door die bijholteontsteking komen in combinatie met mijn beugel of moet ik me nu echt zorgen gaan maken? Want als ik alles op internet bekijk lijkt t wel op een fistel, maar wat de tandarts zegt klinkt eigenlijk ook wel logisch.... Is er iemand die me hier mee kan helpen!!
BJN

Onwaarschijnlijk verhaal van de tandarts, maar het kan misschien... De beugelkrachten zijn zo klein dat er geen sprake kan zijn van beinvloeding van een genezingsproces.
Heeft hij ook getest of de kies nog leeft? met koude/warmte/stroomtester?
Want een ontsteking is niet alijd direct zichtbaar op een foto. Dat daarop niets zichtbaar is zegt helaas dus niets.
Als het de kies niet is dan is het misschien het tandvlees. Dan wordt het tijd voor overleg met de parodontoloog. Met wachten lossen maar weinig tandproblemen van zelf op. Een neusverkoudheid/sinusitis wel natuurlijk, maar daar zie je geen fistelvorming bij.
do, 02/08/2007 - 12:41 Permalink
carla4

De orthodonitist heeft zo'n koud watje op m'n kies gehouden en daar voelde ik niks van. Weet niet of dit goed is of juist niet?
do, 02/08/2007 - 16:03 Permalink