Brug/implantaat

Author:
Toothfairy94
Posted:
wo, 07/25/2018 - 22:48
Beste mensen,

Pas 24 jar oud ben ik en helaas verlies ik mijn eerste premolaar dus de eerste kleine kies naast de hoektand in de bovenkaak! Heel erg vindt ik dit aangezien het zo enorm in het zicht zit.
Over een aantal weken hoor ik of een implaat mogelijk is op deze plek.. wanneer er een sinuslift etc. Moet plaatst vinden zal het geen optie zijn ivm de kosten die daar bij komen kijken implantaat wordt namelijk niet vergoed door de verzekering. Wanneer dit het geval is wil ik graag een brug laten plaatsen deze zal dan “rusten” op de hoektand en de tweede kleine kies (de eerste kleine kies naast je grote kies) is dit een optie en zijn er mensen met ervaringen hier mee???

Ik wacht af

Xxx
Lieneke

Als antwoord op door Toothfairy94

Ik snap dat je met kosten zit, maar we kijken naar kwaliteit. Waar kan je langst meedoen en wat beschadigd je gebit niet...dat is toch een implantaat...Een brug is toch een beetje het begin van het eind. Het heeft niet het eeuwige leven, ik zie er vaak rondom ontsteking ontstaan en het oogt ook niet altijd even fraai na een poosje. Als je aan een van de pijlers iets krijgt, dan ben je straks die hele brug weer kwijt...
vr, 07/27/2018 - 11:19 Permalink
vV

Als antwoord op door Lieneke

een sinuslifting hoeft tegenwoordig helemaal niet met bot uit heup en onder narcose, wordt in de meeste gevallen gedaan gelijk met plaatsen implantaat en met bot van botbank, of mix eigen bot en botbank. Is voor een enkel implantaat maar beetje nodig. Ik vraag mij wel af waar je die info vandaan hebt dat dat ook in jouw situatie (alleen) op die manier gaat?
zo, 07/29/2018 - 09:49 Permalink