brug of implantaat

Author:
Romana20
Posted:
wo, 06/29/2011 - 13:23
Toen ik drie jaar oud was, ben ik in mijn gezicht gebeten door een hond. Hierdoor ben ik 1 van mijn voortanden verloren. In die tijd is daar niks aan gedaan en zijn mijn overige tanden naar elkaar toe gegroeid. Als tiener heeft mijn tandarts een hoesje over de zijtand naast de ontbrekende voortand gemaakt, zodat deze door kon gaan voor voortand. Na mijn 18de is het hoesje een kroon geworden.
Als met al zag het er niet mooi uit, ik had maar drie voortanden en deze stonden niet netjes synchroon.

Op mijn 21ste ben ik gaan kijken voor mogelijkheden om dit weer mooi te krijgen. De orthodontist zei me dat hij door een kies te trekken en een beugel, ruimte kon maken voor een implantaat. Nu ben ik inmiddels bijna 3 jaar verder en de orthodontist gaf aan dat ik de implataat mocht gaan laten zetten.

Nu ben ik tegen een probleem opgelopen. De implantatoloog zegt dat ik te weinig bot heb op de plaats waar de implantaat moet komen te zitten. Hij denkt dat ik misschien beter een brug kan nemen. Ik ben voor een second opinion naar een collega van de implantatoloog gestuurd.
Inmiddels heb ik wat rond gekeken op internet naar informatie over een brug en over bottranspantatie.

Een brug klinkt in mijn geval aantrekkelijk omdat de zijtand naast het gat wat er gecreerd is voor mijn implantaat toch al een kroon is. De andere voortand zal echter opgeofferd moeten worden. Dit is echter een goedkopere en minder pijnlijke oplossing. Nadeel is vind ik dat een brug maar +/- 15 jaar meegaat. Op de plaats waar de implantaat zou moeten komen zie je dat er geen wortel in het tandvlees zit, dit gaat met een brug ook niet komen. Aangezien is een lach heb met helaas veel zichtbaar tandvlees is dit een minpunt.

Voor een implantaat zou er bot getransplanteerd moeten worden vanuit mijn kin naar de plaats waar het implantaat zou moeten komen. Een dure en lange behandeling. En naar wat ik heb gelezen op internet ook een pijnlijke.

Mijn partner en ik hebben ook een kinderwens. Op het moment wilde we dit uitstellen tot na de implantatie, maar aangezien het er nu uitziet dat dit een langdurig proces gaat worden weten we niet wat we moeten doen.

Ik probeer nu van een aantal specialisten te vragen wat hun mening is, zodat we een weloverwogen keuze kunnen maken.
Wat zou uw advies zijn met betrekking tot een brug of implantaat in mijn geval?