Bovenkaakoperatie

Author:
sheroonx
Posted:
vr, 09/09/2011 - 15:44
Hallo,
Dit najaar moet ik een bovenkaak operatie ondergaan.
Ik zie hier erg tegenop en wil het liever niet laten doen ook omdat ik het geen fijn idee vind dat mijn kaken 2weken op elkaar vastgezet worden.
Wat zijn op langere termijn de voor en nadelen zodat ik mijn definitieve beslissing kan maken...
BJN

Je hebt recht op goede info vooraf. Dat is individueel erg verschillend. Dat hoort tot de taak van de orthodontist enn kaakchirurg. Ik neem aan dat zij met je overleggen? En ook hebben uitgelegd wat er mis gaat als je niet opereert?
2 weken fixatie klopt denk ik niet, Het is GEEN fixatie (kaak wordt vastgezet met een synthese-plaatje en schroefjes) of 4-6w fixatie (net als een gebroken arm/been).
Navragen dus bij je behandelaar. Of een tweede menig over de noodzaak en behandelingseffecten.
di, 09/20/2011 - 18:53 Permalink
sheroonx

Op het moment ben ik nog aan het wachten, 23 november staat de operatie gepland
Ik ben bij de kaakchirurg geweest en de kaak wordt wel 2 weken op elkaar gezet met dikke elastieken, het kan zelfs helemaal vast op elkaar gezet worden daarvoor is ook een intensive care bed gereserveerd. Verder wordt het ook met metalen plaatjes vastgezet en worden blijkbaar zelfs de bovenste verstandskiezen verwijdert ivm het operatie gebied, ik heb ook gevraagd de onderste meteen te laten verwijderen als ik toch onder narcose ben en dit was geen probleem zij mn kaakchirurg, dit is omdat ik anders te weinig plaats heb in mn onderkaak, 1 verstandskies neigt zelfs tegen mn kies aan te komen (gezien op rontgen foto) is dit ook standaard procedure?
za, 11/05/2011 - 20:15 Permalink
sheroonx

Nou ik kan eindelijk zeggen dat ik van het ergste af ben.
mensen zeiden vooral tegen me; het vloeibare eten is erger dan de operatie zelf en dat kan ik nu ook toegeven, alhoewel pijn nooit leuk is natuurlijk en ik vooral heel misselijk en veel pijn blijf houden.
Afgelopen woensdag was het dan zover en heb nu een beetje de kracht gevonden om het een en ander te vertellen.
Toen ik bijkwam op de recovery merkte ik dat ik 6 elastieken en een hoop hechtingen had en vooral veel pijn en onrust waarop ik een spuitje tegen de pijn heb gehad en tegen de onrust ook iets. De eerste dag heb je echt behoefte aan niks.
Nu heb ik ook de nutridrinks en dat is vooral erg wennen. Omdat ze bij mij 2 elastieken verwijdert hebben ivm kortademigheid ben ik vrijdag zelfs begonnen met babyvoeding heel fijn en een beetje op smaak gebracht, te eten. Verder leef ik veel op pap, vla, zelfgemaakte appelmoes en mijn nutridrinks.
Ik merk voor mijzelf dat ik niet 24 uur per dag op dit kleine beetje kan leven en ik wil morgen al beginnen met aardappelpuree erg fijn te maken aangezien het eten helemaal vloeibaar maken geen optie is voor mij.
Als je verder nog vragen hebt hoor ik het wel ik heb een beetje de voor mij belangrijkste was opgeschreven
zo, 11/27/2011 - 16:18 Permalink
Pingel

Heb je lang pijn gehad? Ik zie idd ook op tegen het vloeibaar eten. Kan je toch wel een stukje van een lepel in je mond krijgen> is het ook erg gezwollen of valt dat wel mee? En hoe gaat het nou? Ben je tevreden met het resultaat? Heb je ook een beugel? Heb je veel last gehad van de hechtigen?

Veel vragen.....maar wil graag weten hoe het met je gaat! :D
ma, 12/19/2011 - 22:26 Permalink