bovenkaakoperatie

Author:
nann
Posted:
di, 08/29/2006 - 11:31
Zou heel graag wat informatie hebben op de volgende vragen!
Ik ben nog steeds gigantisch aan het twijfelen of ik nu een kaakoperatie wil ondergaan of niet, mijn bovenkaak is te ver doorgegroeid en loopt dus scheef naar voren, mijn vraag is of ze bij een bovenkaakoperatie dit ook wigvormig kunnen doorzagen en dan weer plaatsen, zodat eigenlijk je tanden verder naar voren komen te staan, maar wel als je van de zijkant kijkt recht, en niet aflopend naar beneden. (hoop dat ''t zo duidelijk is)
Moet er altijd bij een bovenkaakoperatie je onderkaak mee veranderd worden of hoeft dat niet. Heb toen ook al bijna bij de kaakchirurg in de ok gelegen, maar heb zo weinig uitleg gekregen dat ik er nog meer angst voor heb gekregen, ook hebben ze me toen niets over een onderkaakoperatie verteld, terwijl ze wel mijn verstandskiezen onder weg hebben gehaald, toch raar lijkt me!
Er is me toen wel verteld dat mijn onderkaak wat verder naar voren zou komen, maar niet dat die geopereerd zou worden.
Kun je na een kaakoperatie ook beginnen met een beugel of is dit niet verstandig, lijkt me bij mij namelijk het mooist als ze dat dus wigvormig weghalen, en daarna met een beugel corrigeren?? Weet niet of dit mogelijk is!! Graag informatie, alvast hartelijk bedankt.
Ps, ik ben op de site van kaakchirurg dokter Bart geweest, en ik vind het geweldig wat hij doet, kun je zo bij een andere kaakchirurg terecht of moet dit via de tandarts??
de digitale tandarts

De mogelijkheden voor een kaakoperatie worden vaak in eerste instantie bekeken door een orthodontist.
De orthodontist zal over het algemeen een voorbehandeling starten die ongeveer een jaar duurt, waarna de kaakchirurg in overleg met de orthodontist de kaakoperatie zal uitvoeren. Na deze ingreep is nog een periode orthodontie noodzakelijk om de tanden en kiezen weer goed op elkaar te krijgen.
Met vriendelijke groet.
di, 08/29/2006 - 13:01 Permalink
nann

de vorige keer dat ik bij de kaakchirurg was, is me wel gevraagd of ik wat aan de stand van mijn tanden veranderd wil hebben, er is toen niet gesproken over eventuele orthodontie. vreemd toch?? Het kan dus wel zonder orthodontie?? Of moet dit echt altijd gecombineerd. Zou het echt heel erg vervelend vinden om eerst een jaar met een beugel te moeten lopen!! Misschien heel kinderachtig, maar dat trek ik echt niet.
di, 08/29/2006 - 13:17 Permalink