Bovenkaak en onderkaakoperatie

Author:
niessie
Posted:
wo, 04/12/2006 - 11:21
Hallo ik ben 19 jaar en ik moet 2 operaties ondergaan. Mijn voortanden staan wat naar achteren en mijn snijtanden naar voren en iets over mijn voortanden heen. Ik heb nu boven invisalign, al 24 weken. Onder heb ik sinds een week vast apparatuur.
Onder wordt mijn kaak naar voren gezet en boven verplaatsing van de hele bovenkaak. Wat houden deze operaties nu precies in? Ik heb wel een boekje gekregen, maar in hoe verre verandert dit mijn profiel? Worden beide operaties eigenlijk tegelijk uitgevoerd of apart? Ik heb een oerbeet van 6,5 mm.

Groetjes Denise
Geke

Het heeft inderdaad wel invloed op je profiel, van wat ik van je begrijp gaan je onderkaak en bovenkaak allebei wat naar voren. Hierdoor gaat het deel onder je neus en je lip wat naar voren, maar ook je onderkaak dus je kin. Ik kan moeilijk beoordelen hoe nu de situatie is. Heb je vantevoren ook nog een afspraak met de kaakchirurg, vaak is dat wel zo. Daar wordt alles ook nog weer uitgelegd en kun je ook nog vragen wat je graag wilt weten. Verder wordt deze operatie in een keer gedaan, omdat het in hetzelfde gebied ligt en je moet er voor onder narcose. Verder heb je dan maar een keer last van de zwelling. Na de operatie is eerst alles nog wat gezwollen en moet je vaak nog een nacht in het ziekenhuis blijven. Daarna moet je ook nog een tijdje rustig aan doen.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het altijd laten weten. Wanneer staat de operatie gepland?

:smt006 Geke
wo, 04/12/2006 - 13:17 Permalink
niessie

Dat het invloed heeft op mijn profiel hoop ik ook stiekem, mits het natuurlijk wel mooier is. Ik weet eigenlijk niet precies wanneer de operaties zijn. Ik zal er eens naar informeren bij mijn ortho.

Na hoe lang ben je eigenlijk weer toonbaar?
vr, 04/14/2006 - 11:37 Permalink
de digitale tandarts

Het gezicht kan wel tot een maand na de ingreep gezwollen zijn, maar het kan ook na 1 tot 2 weken al redelijk verminderd zijn.

Wat betreft de profielverandering, hier een voorbeeld:

http://www.tandarts.nl/imagesforum/voorosteotomiefoto.jpghttp://www.tandarts.nl/imagesforum/naosteotomiefoto.jpg
vr, 04/14/2006 - 13:07 Permalink
niessie

Is dat plaatje van alleen de onderkaakoperatie of beide. Ik zie bij de bovenkaak namelijk helemaal geen veranderingen..

Alvast bedankt voor jullie antwoorden :smt006
di, 04/18/2006 - 13:36 Permalink