bottransplantatie

Author:
sylv
Posted:
za, 07/03/2004 - 22:49
Hallo,

ik ben op zoek naa rmensen die een bottransplantatie hebben gehad omdat ze te weinig bot in hun (boven) kaak hebben. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Ik zelf onderga ws deze operatie ook om daarna implantaten te krijgen.
de kaakchirurg heeft het erover om een stukje bot uit mijn heup te nemn. Wie kan mij meer vertellen??

groetjes sylv
marionrene

Bij mij zou de kaakchirurg dat ook willen doen, maar ik ben nog lang niet in dat stadium beland , dus ik kan er verder eigenlijk ook niet veel over zeggen, alleen dat het dan ook uit mijn heup gehaald zou worden. Ook in bovenkaak, en dan implantaten ( 2)
zo, 07/04/2004 - 00:42 Permalink
sylv

bedankt voor jullie antwoord en de informatie. ik heb al een hoop gevonden op internet maar deze had ik dus nog niet.
helaas zal het bij mij hoogstwaarschijnlijk wel gaan gebeuren en ik ben er best wel nerveus voor. Ik heb ooit een mislukte kaakoperatie gehad waardoor er een deel van mijn bovenkaak/tanden is/zijn afgestorven. Nu kom ik in een stadium dat er nu echt stappen ondernomen moeten worden, ik heb weinig keus meer.
Ik ben ook benieuwd naar ervaringen van pijn , wat het moeilijkste is, hoelang je niet kan eten , hoe lang je gezicht dik blijft. De kaakchirurg geeft wel antwoord maar vanuit een andere hoek dan iemand die het meegemaakt heeft. En over de klachten/ervaringen na een stukje weghalen uit je heup kan ik echt heel weinig vinden.
Dus alle ervaringen zijn welkom!

bedankt!
wo, 07/07/2004 - 20:16 Permalink
g.krottje

:cry: ik heb bottransplantatie vanuit de heup naar de bovenkaak laten doen (half december 2005) maar dat is compleet mislukt.
Volgens de kaakchirurg o.a. het gevolg van een eerdere operatie (15 jaar geleden) waarbij een onvoldoende doorbloeding van vel en tandvlees was ontstaan.
Nu is het maar de vraag hoe de ontstane puinhoop weer herstelt kan worden.
Van de heup heb ik zeer weinig last ondervonden tot nu toe en dat schijnt volgens de kaakchirurg uitzonderlijk te zijn.
Het is wel een pijnlijke kwestie maar als alles goed gaat is het wel de beste oplossing.
Ik wens iedereen die een dergelijke behandeling overweegt, veel succes toe en bedenk:
De meeste operaties slagen, maar mislukkingen zijn beslist niet uitgesloten!
vr, 01/06/2006 - 06:05 Permalink
marionrene

Ik wordt de 23-1-06 geopereerd. Hierbij wordt mijn onderkaak naar voren gezet en er wordt bot naar mijn bovenkaak gebracht ook om daarna implantaten te kunnen zetten omdat ik daar weinig bot meer heb.
De kaakchirurg zei eerst dat dit uit de heup gehaald zou worden maar nu zegt hij dat hij het bot uit de zaagsnede neemt bij de kaakoperatie of hij haalt het uit mijn kin. Dan zou er niets veranderen aan mijn kin en dat wordt ook allemaal van binnen uit gedaan.
vr, 01/13/2006 - 21:18 Permalink
Merisse

Ik ben afgelopen dinsdag geopereerd: botopbouw bij een ontbrekende voortand, bot hebben ze elders uit mijn kaak gehaald, wortel schoonmaken en verstandskies en cyste weghalen. Allemaal in een sessie van 2 uur onder narcose, zelfs beademd omdat anders bloed en slijm mijn keel in konden lopen.


De ingreep is me op zich hartstikke meegevallen. Het was een dagopname, om 11:00 uur in het ziekenhuis zijn en om 20:00 uur weer de deur uit. Iedereen was erg lief en na de operatie voelde ik me slaperig maar ik had totaal geen pijn alleen een beurs gevoel.
Balen is dat je daarna zo op gaat zwellen en je je daar erg naar van voelt. Vandaag, de 2 dagen na de operatie voel ik me beroerder als vlak erna. Ook het "eten" valt tegen, de kaakchirurg heeft gezegd 2 weken gepureerd eten. Heb tot nu toe spagetti en foe young hai uit de blender gegeten en voor de rest veel soepjes en sapjes in huis gehaald maar je wordt er wel flauw van.

Ik hoop heel erg dat de botopbouw slaagt en ik over een jaartje weer een "echte" voortand heb want je moet er heel wat voor over hebben.

M.b.t. vergoeding, weet iemand hoe dat zit in het nieuwe zorgstelsel? Mijn kaakchirurg vertelde me dat alle ingrepen vergoed worden alleen het implantaat zelf niet. Dat wordt alleen vergoed bij een geheel tandeloze kaak.

Ik wens iedereen veel sterkte. Ik moest even mijn verhaal kwijt.
vr, 01/20/2006 - 00:00 Permalink
marionrene

Ik hoor van iedereen dat je je in het ziekenhuis beter voelt als daarna thuis. Eigenlijk wel normaal lijkt me. Thuis denk ik dat ik weer snel alles op wil pakken, en dat zal misschien niet gaan.
Bij mij hebben ze gezegd dat na een half jaar het iplantaat erin moet omdat anders heet bot alweer gaat slinken.
Met de verzekering is het zo dat het CZ bijvoorbeeld alleen in een geheel tandenloze kaak vergoed en dan alleen met een machtiging.
Nu ben ik overgestapt naar het IZZ ( voor verpleeghuis/verzorging personeel) en die vergoeden de kaakoperatie uit de basis verzekering zelfs, en de botopbouw wordt vergoed, en ook staat daar een bepaalde vergoeding per element voor een NIET tandeloze kaak.
Maar dat zijn er volgens mij maar weinig.
Vandaar dus wel onze overstap.
vr, 01/20/2006 - 09:16 Permalink
Merisse

Ik heb eigenlijk nog een vraagje, ik heb spoelmiddel meegekregen om te gebruiken na de ingreep. Maar wanneer zou het de bedoeling zijn dat ik weer ga poetsen? Op dit moment gaat dat echt nog niet (3 dagen na operatie) en maandag moet ik weer op controle. Ik denk dat ik maar tot maandag blijf spoelen en niet ga poetsen. Zou dat kwaad kunnen voor mijn gebit?
vr, 01/20/2006 - 12:04 Permalink
yata

Ik zal in maart 2006 een bottransplantatie ondergaan (sinuslift bovenkaak + plaatselijke opvulling onderkaak en verbreding beide kaken). Na drie maanden gaan implantaten er in (veel). Weer drie maanden later komt de opbouw van de implantaten. Al met al heb ik pas eind dit jaar weer een volledig gebit. Ik heb nl maar 9 blijvende tanden/kiezen die behouden worden, de rest wat er nog is (7 elementen) is melkgebit en gaat er over drie weken uit. Ik ben 35 jaar.

Mijn vragen gaan vooral over hoe anderen met een dergelijk behandelplan het hebben ervaren. Bijvoorbeeld: het wordt 9 maanden puree en soep eten, want na de bottransplantatie en het plaatsen van de implantaten moet je heel voorzichtig zijn met druk op de kaak. Een kunstgebit de eerste weken daarna zit er niet in. Of valt dat wel mee? De kaakchirurg doet daar erg makkelijk over, maar hij kan lekker biefstuk eten!
Weet iemand nog lekkere recepten? Hoe doe je dat op vakantie of als je niet thuis eet (werklunch bv.)? steeds maar yoghurt eten?
heb je veel pijn aan je heup? de kaak schijnt mee te vallen.
nou ja, dit soort praktische vragen heb ik dus. Graag hoor ik ervaringen van anderen.
groetjes,
"Yata"
wo, 01/25/2006 - 22:11 Permalink
marionrene

Ik kan alleen nog maar zeggen dat ik het nog niet als vreselijk ervaar, maar bij mij is het pas 2 dagen geleden gedaan.
Ik had een transplantatie vanuit mijn kin naar mijn bovenkaak.
Mijn kaakchirurg zegt dat je na 6 maanden wel moet beslissen om de implantaten te gaan zetten, anders gaat het bot weer slinken.
3 maanden lijkt mij daarom heel snel.
wo, 01/25/2006 - 22:56 Permalink
a. schalke

Ik heb net een botttransplantatie achter de rug. 2 dagen geleden is er een stukje uit mijn linker kaakhoek gehaald en in mijn bovenkaak geplaatst. Het is gewoon onder plaatselijke verdoving gedaan. Heel veel prikken, dat wel. Het is niet leuk, maar het is wel te doen. Hoeveel details wil je horen?
Nu heb ik wel een enorm gezollen gezicht. Vooral de voorkant is dik. Aan de zijkant, waar het bot is weggehaald, hangt ook een soort verdikking.
De napijn valt me gelukkig mee, goed te doen met paracetamol. Ik durf nu alleen niet de straat op en ik schrik als ik in de spiegel kijk!
vr, 01/27/2006 - 08:44 Permalink
marionrene

@a.Scalke: Maar welke termijn is tegen jou gezegd dan die je moet nastreven zodat het bot goed vastgegroeid is maar niet weer gaat slinken?
Ook 3 maanden of 6 maanden zoals bij mij?
vr, 01/27/2006 - 08:48 Permalink
a. schalke

Marionrene, tegen mij is gezegd een maand of vier. Hangt ervan af hoe goed en snel het bot vastgroeid.
Bij jou 4 dagen geleden nu? Hoe staat het met de zwelling en hoe ziet bij jou het tandvlees er uit? Bij mij ziet er zo raar uit!
vr, 01/27/2006 - 09:04 Permalink
marionrene

Zwelling neemt echt al een heel stuk af. Ik heb nog geen foto van vandaag maar als je je mailadres stuurt dan zal ik een foto sturen van net na de operatie en vandaag.
Het tandvlees is op de plek waar het bot weg is gehaald natuurlijk wit en dat ziet er vies uit. Omdat mijn kiezen zo strak op elkaar geplaatst zijn, vind ik mijn tanden er ook vies uitzien. Ik spoel wel na iedere keer iets drinken(eten) brinta bijvoorbeeld. En daarna spoel ik dan met chloorhexidine oplossing wat i mee heb gekregen. En ik heb nog voor deze week antibiotica om onstekingen tegen te gaan van de botopbouw.

Dus bij jou ziet het er ook nog niet zo fris uit dan?
Kan ook niet lijkt me, we moeten geduld hebben.
vr, 01/27/2006 - 10:06 Permalink
a. schalke

Oh dat lijkt me grappig, die foto. Ik stuur mijn mail-adres naar je privé-box.
Hoe ziet je tandvlees er uit op de plek waar het bot geplaatst is?
Ik zie er aan de buitenkant uit nu als een tapir; bovenkant mond en neus steken overdreven naar voren nu.
De plek waar het bot weggehaald is, (met zagen en boren; een blokje) kan ik niet goed zien omdat het helemaal achter in de kaak zit.
Als ik mijn bovenlip voorzichtig optil zie ik een dikke bult, hechtingen en blauwachtige verkleuringen op sommige plekken en ook witte plekken, dat lijken wel een soort aften. Vraag me af of dat allemaal normaal is.
Waarom zeg je dat het 'natuurlijk wit' is op de plek waar het bot is weggehaald eigenlijk? Heb jij ook een plaatje ofzoiets in? Of was de botopbouw niet voor een voortand?
vr, 01/27/2006 - 10:39 Permalink
marionrene

De botopbouw was bij mij voor mijn bovenkaak achterin. Zodat ik daar straks 2 kiezen weer heb. Maar bij mij is het bot uit mijn kin gehaald, die geeft nog steeds een verdoofd gevoel net zoals mijn onderlip. Verder lijkt me allemaal niet zo te vergelijken, want ik moet 6 weken vloeibaar eten, en mijn kiezen zijn nu strak op elkaar gezet dus ik kan echt niet in mijn mond kijken. Woensdag krijg ik misschien andere elastiekjes die iets losser zitten. Ook heeft de kaakchirurg een fame gemaakt wat nu in mijn mond zit tegen mijn ondertanden aan. Dat mag er woensdag even uit en moet dan weer terug. Volgens mij is dat dat ik mijn kiezen dus niet op elkaar kan zetten op deze manier.
Mijn beugel houdt ik ook nog ongeveer 1 jaar wordt gezegd, dus ik zit er nog lang aan vast. Spoelen met chloorhexidine moeet ik ook nog en ik moest na de infuuszakjes met amoxicilline ook nog een kuur van 7 dagen.
zo, 01/29/2006 - 22:41 Permalink
drbart

Sylv,
Bij zo'n bottransplantatie zijn er diverse mogelijkheden: Er kan puur eigen bot worden getransplanteerd of een mengsel van eigen bot en kunstbot. Voordeel van puur eigen bot is dat het sneller omgebouwd wordt (ongeveer 3-4 maanden). Nadeel is dat je dan veel nodig hebt en het inderdaad uit het bekken moet worden genomen. Ook daar zijn er nog 2 mogelijkheden: aan de voorkant van de bekkenkam (doen de meeste kaakchirurgen) of aan de achterkant (doe ik meestal). Voordeel van de laatste methode is dat aan de achterkant meer bot van een betere kwaliteit te vinden is en de patient meestal aanmerkelijk minder pijn heeft na de operatie. Er hechten daar namelijk minder spieren aan, waardoor je bij het lopen niet zo veel pijn hebt.
Als er een mengsel van eigen bot en kunstbot wordt gebruikt kan het eigen bot ook worden afgeschraapt van de onderkaak in het gebied van de verstandskiezen of aan de buitenkant van de schedel. Dat kan plaatselijk verdoofd gebeuren en scheelt je dus een narcose. Het duurt dan wel langer (8 maanden) voordat er geimplanteerd kan worden.
DrBart (http://www.drbart.nl)
ma, 01/30/2006 - 19:01 Permalink
netcat

Ik heb een heupbot transplantatie gehad in oktober vorig jaar. Heb 3 dagen in het ziekenhuis gelegen...heb 1 dag erg veel pijn aan de heup gehad, en dan krijg je morfine. Maar de 2e dag ging al veel beter, hoe meer je loopt hoe beter het gaat.
Van de kaak verder weinig last gehad...daarna moet het natuurlijk helemaal genezen en het heupbot moet weer aanhechten aan de kaak. Gister kreeg ik nadat een foto was gemaakt vh kaakbot mijn implantaten, 3 aan de linkerkant en 3 aan de rechterkant onder plaatselijke verdoving. Daar heb ik niks van gevoeld, alleen de prikken vooraf zijn niet zo fijn, maar goed, daar kom je wel weer overheen. Kreeg pijnstillers mee naar huis en antibiotica tegen infecties. Heb vannacht weinig pijn gehad, dus alles gaat gelukkig goed.
Ik zou het een ieder aanraden.....het is een pijnlijke aangelegenheid maar die pijn vergeet je op den duur wel weer...Denk aan later...Nooit meer angst dat je gebit eruit valt e.d.....
Ik moet wel zeggen dat de genezing van de heup heel langzaam gaat...in de eerste 2 weken na de operatie zal je moeilijk lopen..Het heeft bij mij 2 maanden geduurd voordat ik weer echt GOED kon lopen...
Het lijkt allemaal heel dramatisch, maar dat is het beslist niet..
doe het als de gelegenheid zich voordoet! het is fantastisch!!
vr, 02/17/2006 - 10:09 Permalink
gremooy

Ik moet binnenkort een afspraak maken met een kaakchirurg om een stukje bot uit mijn heup naar mijn onderkaak te laten transplanteren. Is er in Noord-Holland een gespecialiseerd ziekenhuis die gedekt is door CZ? Mocht iemand ervaringen hebben met een specifieke kliniek/ziekenhuis dan hoor ik dat graag. Zowel goede als slechte ervaringen.
do, 02/23/2006 - 12:40 Permalink
arjan

Bij mij heeft een jaar geleden een botopbouw plaats gevonden, ook om ervoor tte zorgen dat er genoeg bot was voor implantaten in de bovenkaak.
Bij mij is dit bot niet gehaald uit mijn heup of kin maar gewoon uit mijn kaak. Aangezien mijn verstandskiezen er op een moment uit zouden moeten heeft mijn kaakchirurg dat gecombineert; bij die operatie heeft hij bot weg gezaagd en geplaatst in mijn bovenkaak.
Dit was een goede optie: 1 operatie met 2 behandelingen.
wo, 04/12/2006 - 11:08 Permalink
drbart

Bij een beperkte botopbouw is dit zeker een mogelijkheid. Er kan een blokje bot worden genomen bij de verstandskiezen, er kan geschraapt worden bij de kin, aan het jukbeen, aan de buitenzijde van de schedel... Dan zijn er vele wegen die naar Rome leiden. Maar als er echt veel bot nodig is vind ik de achterzijde van het bekken de enige plaats.
DrBart http://www.drbart.nl
wo, 04/12/2006 - 16:47 Permalink
popey

Ook voor mij staat er in aug. 'n operatie gepland. Dan is het precies 1 jaar geleden dat ik al mijn boventanden (lees wortels van de tanden en kiezen) heb moeten laten trekken. Dit nadat mijn hele bovenkaak op 3 kiezen na vol stond met bruggen en kronen. Lange tijd klaagde ik bij mijn tandarts dat ik zo'n drukpijn had onder mijn neusvleugel, op de plaats waar ik in 1968 een apex verwijdering heb gehad en de hechtingen nog kon zien zitten. Er stonden geregeld puskoppen op die ik gewoon kon uitdrukken en nog nam de tandarts dit blijkbaar niet serieus genoeg. Mijn brug viel eruit en het enigste wat de tandarts mij voorstelde was om er 'n nieuwe te plaatsen. Ik had daar geen zin in daar de kronen en bruggen welk ik had steeds voor korte duur waren en daardoor 'n kostbaar "goedje". Ik ben toen met mijn klacht naar mijn huisarts gegaan met het verzoek mij door te sturen naar de kaakchirurg.
Toen ik bij de kaakchirurg kwam werd standaard eerst foto's gemaakt en daarna bekeken. Hij zei op 'n synische toon: ik snap niet wat u hier komt doen, u moet hiervoor bij uw tandarts zijn. Bekeek de foto's nog eens goed en zei me: die brug, die kroon en nogeens die brug moeten eruit want er zitten onstekingen in uw bovenkaak en zodoende adviseer ik u alles eruit te laten trekken en over te gaan op 'n prothese.
Wel daar kon ik het mee doen. Had zowat 'n "auto" in mijn mond en dan dit.
Enfin ik weer terug naar mijn tandarts en die probeerde mij ook dit keer nadat hij het bericht welk de kaakchirurg hem gegeven had te overtuigen om dan maar alles te laten trekken en 'n kunstgebit te nemen. Wel alleen al het idee om zo'n plastic geval in je mond te moeten hebben stuitte me tegen mijn borst, maar helaas ik had géén keus.
Ik ben nooit en dan ook nooit bang geweest van pijn bij de tandarts, ik weet gewoon dat het daarna beter zal zijn.
Daar ik 'n allergie heb voor adrenaline/lodocaine welk men gebruikt bij lokale verdoving heb ik de tandarts gevraagd om eerst de 3 kiezen welk ik nog had te trekken voor over te gaan tot algehele extratie, dit om te kijken hoe ik reageerde op de verdoving welk hij dan zou gebruiken. Achteraf stom en nog eens stom, want dan heb je 2x de nasleep. Enfin toen ik kwam om de kronen, bruggen te laten verwijderen, vroeg ik hem, ik wil wel graag die bruggen en kronen terug hebben, ik had er tenslotte veel geld aan gespendeerd. Hij zet er de tang op en sloopt de kronen en bruggen en ik kreeg ze mee met al het poselein eraf. (Had vlgs. mij ook anders gekund) Indien ik me goed kan herinneren werd er direct het kunstgebit erin gevrot en stond na 'n ½ uur weer buiten.
Vanaf dag 1 heb ik problemen gehad met het kunstgebit, volgens mij paste het van geen kanten, maar weet ik veel. Ik gaf de schuld maar aan het feit dat het tussen mijn oren zat, daar ik in het geheel erg tegen de beslissing van trekken tanden/kiezen was en zo'n vies plastic geval voor in de plaats kreeg.
Mijn vrienden en familie vond wel dat ik 'n mooi gebit voor in de plaats had gekregen en dat klopte ook wel, maar als het aan de tandarts had gelegen was dat anders geweest, daar de prothese welk hij had laten maken waren kleinere tanden en daarmee ben ik niet akkoord gegaan, want die fout had hij al eerder gemaakt door de bruggen en kronen kleiner te maken dan mijn werkelijke tanden waren. Toen ik hem dit mededeelde zei hij: wat wil je dan, je bent toch geen konijn. Enfin gelukkig ben ik niet op mijn mondje gevallen en vertelde hem, dat ik met die prothese niet tevreden was en had 'n foto van vroeger mee genomen om te laten zien dat ik toen ik mijn eigen tanden nog had, deze groter waren. Oke wat dat betreft is het toch nog goed gekomen. Maar je wil niet weten hoevaak ik weer in de stoel van de tandarts zat. Ik kon dat gebit echt niet in mijn mond houden, het was alsof ik maat 38 had en maat 40 in mijn mond had. Enfin vlgs. de tandarts moest ik het er voorlopig toch mee doen want de verzekering vergoed het laten rebasen pas na 'n paar maanden. Ik de verzekering gebeld en nadat zij mijn verhaal aanhoorden werd me gezegd: mevrouw ga gewoon terug naar uw tandarts hij moet ten slotte 'n "passend" gebit maken. Vaak gebeld, geklaagd en jahoor tenslotte kreeg hij toestemming om het gebit vroegtijdig te laten rebasen. 2 Dagen zonder bovengebit, dus binnen blijven. Nadat ik de gerebasde prothese weer terug had was het na zeer korte tijd weer hetzelfde, alsof er niets aan gedaan was. Dus weer terug naar de tandarts en die deelde mij mede nadat ik hem voorstelde: kan ik niet voor implantaten in aanmerking komen? Nee was het antwoord van hem, dit kan ik pas na 1 jaar aanvragen. Wel ik weer mijn verzekering gebeld en de situatie uitgelegd. Weer de mededeling: uw tandarts moet 'n passend gebit maken en hoe komt u erbij dat de tandarts pas na 1 jaar 'n aanvraag kan indienen voor het plaatsen van implantaten?
Ik weet dat mijn zus (welk 26 jaar geleden haar implantaten kreeg) dezelfde klachten had en zoook mijn vader, die na het trekken van zijn tanden zijn gebit nooit meer in had. Dus 'n erfelijke kwestie van snel slinken van het tandvlees. Uiteindelijk is mijn tandarts overstag gegaan om de aanvraag voor implantaten in te dienen.
Er werden eerst foto's gemaakt van de kaak en toen kwam de tandarts tot de konklusie dat ik niet voldoende bot heb voor het plaatsen van implantaten, dus verwees hij mij weer terug naar de kaakchirurg.
Op 17 maart daar geweest en weer worden dan uitgebreid foto's gemaakt en na deze foto's gezien te hebben, kwam hij dus ook tot dezelfde konklusie en vertelde me in een snel tempo: we gaan bot uit uw heup halen en zodoende de bovenkaak opvullen met dat bot. Dit wordt door de verzekering vergoed, maar de implantaten (6) welk 3000 euro kosten moet u zelf betalen, zook de nieuwe prothese. Ho, ho dacht ik, dat kan u wel zeggen, maar ik vind dat ik recht heb op vergoeding, daar ik regelmatig heb aangegeven aan mijn tandarts dat ik pijn had en de bruggen en kronen er steeds uitvielen door de ontsteking die er zat.Ik had niet voor niets steeds kronen en bruggen laten plaatsen om maar niet aan 'n kunstgebit te hoeven en dat ik nu niet voldoende bot heb om 'n kunstgebit in mijn mond te houden, daar kan ik niets aan doen. Het schijnt dat dit komt door de ontstekingen, die hebben mijn bot "opgevreten". Dus ik vertelde hem dit en ook dat ik echt mijn kunstgebit niet in mijn mond kon houden en al ruim 3/4 jaar slecht kan eten (indien ik eet neem ik de prothese uit mijn mond). Ik heb de eelt op mijn tandvlees staan, maar met de prothese gaat het helemaal niet. Hij heeft uiteindelijk aanvraag ingediend voor implantaten bij mijn verzekering. Ik werd daar opgeroepen om door 'n verzekeringstandarts gezien te worden. Hij had het al snel gezien en kwam al gauw tot de konklusie dat ik zeker voor vergoeding in aanmerking kom. Scvheelt me toch meer dan 3000 euro + nieuw prothese.
Ik moet zeggen, dat ik respect heb voor al die mensen, die leven met zo'n plastic geval in hun mond, de smaak is weg en wat voor mij betreft is het 'n zeer onnatuurlijk iets. Lang leve implantaten!!!! Tenminste zo denk ik er nu over, hopelijk nadat ik ze heb ook nog.
Eind augustus staat de bottransplantatie gepland, ben zeer benieuwd hoe dit gaat verlopen en hoelang het gaat duren voordat er voldoende bot is aangegroeid om de 6 implantaten te plaatsen.
Ik ben nu begonnen om glucosamine 1500 mg. te slikken met de hoop dat nut heeft en de botgroei bevorderd na de transplantatie.
Wie heeft uitvoerig verslag voor mij van bottransplantatie vanuit de bekkenkam. Hoelang heeft men daar echt last van, blijft er 'n litteken, hoe wordt dat bot eruit genomen??????
Ik zie vanalles over implantaten, maar zou zo graag foto's of iets lezen over deze ingreep.

Wel alles bij elkaar 'n heel verhaal, maar het is nog maar het begin van 'n lange weg ben ik bang.

Groeten, Popey
:smt006
zo, 04/16/2006 - 18:18 Permalink
minique

Het is een heel verhaal, zeg. Ik ben blij voor je dat een oplossing nabij is.

Heb je de algemene informatie op deze site al eens gelezen? Lijkt me een goed punt om mee te starten als je meer wilt weten over implantaten. Er staat ook wat info over verschillende mogelijkheden tot botherstel.

:smt006 Monique
zo, 04/16/2006 - 21:04 Permalink
popey

Hallo Monique

Inderdaad daar staat info welk ik nog niet gezien had. Ik kwam via google bij dit forum terecht.

Dankjewel

Maar toch hoop ik nog op reacties van degeen die 'n bottransplantatie v.d. bekkenkam naar bovenkaak achter de rug hebben, want daar ben ik nog het meest benieuwd naar. Dus lotgenoten bijdeze.

Popey :smt006
di, 04/18/2006 - 13:10 Permalink
yata

Hoi Popey,

Ik heb net een heel verhaal gezet bij het forum "behandelingen", onderwerp "implantaten na bottransplantatie". Misschien heb je daar wat aan.

Nog wat meer info: bij mij was dus bot nodig voor een sinuslift (bovenkaak) en om beide kaken wat te verbreden en om in de onderkaak holtes op te vullen waar het bot weggeslonken was. Al met al best een heftige ingreep. Er is een plak bot van ongeveer 5 bij 8 cm uit mijn heup gehaald. De snee was maar 5 cm en geneest best wel snel.

Als je meer wilt weten, hoor ik het wel.

"yata"
vr, 04/21/2006 - 13:14 Permalink
xxxxkimxxxx

Ik vroeg me af of zo'n bottransplantatie onder narcos word gedaan of niet.
Ik moet namelijk een bottransplantatie krijgen voor een implantaat vasttezetten waar me voortand heeft gezeten.
Ik vind het dood eng. en heb het liever onder narcos weet iemand van jullie of dit kan??
do, 01/17/2008 - 19:46 Permalink
Bodyl56

Hallo, ik heb een onder frame deze moesten de kiezen worden vervangen en toen begonnen de problemen.
6 keer terug gekomen want ik bleef last houden. Tot dat de tandarts in ene zei, je kaak is helemaal geslonken als je
Nu op iets hards bijt dan breekt je kaak. Ik moet dus nu naar de kaakchirurg voor bottransplantatie. De tandarts zij dat
Het bot werd weggehaald vanuit mijn heup en dat ik dan met een stok even moet lopen.
Ik ben panisch voor de tandarts laat staan voor de kaakchirurg.
Kan iemand mij vertellen of dan je kaken naar zo een operatie opgeklaard moeten zitten.
Vind het nl dood eng als ik mijn mond niet gewoon kan open doen vind het een benauwd idee als dit opgeklaard zit.
Kan iemand hier iets meer over vertellen
vr, 08/15/2014 - 23:15 Permalink
spankielee

Beste kim...ik ben bang voor alles wat met een tandarts te maken heeft...ik ga met alles onder narcose..ik zeg gewoon dat ik anders uit de stoel spring als ze bezig zijn. .aangezien ze dat ook niet willen..doen ze alles onder narcose
ma, 08/18/2014 - 00:36 Permalink
spankielee

Hallo allemaal ik moet volgende maand een bot transplantatie ondergaan..ze gaan het ook uit mijn heup halen. ..Mijn vraag is nu..ik ben een alleenstaande moeder 32 jaar jong ;-)...met 4 kindjes. .zou ik na de operatie, als ik weer naar huis mag..alles weer alleen kunnen doen? Of heb ik echt hulp nodig thuis?
Mijn kinderen zijn 3, 7, 11 en 13 jaar oud.
De jongste vergt veel aandacht.. (hart patiëntje) ze is ook wel heel druk..klimt overal in enzo...een echt handen bindertje
Naast mijn lieftallige kindjes heb ik ook nog een Amerikaanse stafford van 1 jaar..waar ik normaal gesproken veel achter aan moet. .ivm het slopen van knuffels enz...(weg halen heeft geen zin) dan pakt hij wel wat anders.
Mijn ex partner was echt de baas over hem, .ben nu veel aan het trainen met hem ivm het gezag.
Een heel verhaal. .maar heb eenmaal een druk gezinsleven..waar ik normaal gewoon van geniet..maar als ik sommige verhalen leest moet ik me flink voorbereiden. ..tips zijn zeer welkom
ma, 08/18/2014 - 00:44 Permalink
reinierdanielle

Hoi ik heb 7 weken geleden een kunstbot implantatie in mijn bovenkaak gehad dus niet onder narcose en niet uit de heup gelukkig omdat ik met mijn gezin niet uit de running kan zijn!
Ik heb de 1e dagen best wel pijn gehad en niet veel te missen!
Ik mocht niet bukken en niet mijn neus snuiten en zware dingen tillen en geloof me dat wil en kan je ook niet!
Weet niet of je het ook boven krijgt?
Ik ben na 2 weken voorzichtig weer alles gaan doen!
Wasmanden dragen lijkt me geen slim plan maar goed overal is wel een oplossing voor te vinden!
Ik wens je veel succes en sterkte!
ma, 08/18/2014 - 01:30 Permalink