botte en groffe tandarts

Author:
johannaatje
Posted:
do, 05/28/2009 - 00:39
Hallo,
brr als ik deze site lees denk ik waar ben ik aan begonnen met de implantaten waarop een klikprothese gaat komen.
Mijn tandarts waar ik 2 jaar geleden bij ben gekomen heeft mij overgehaald mijn bovengebit die uit kronen en bruggen bestond te vervangen door klikprothese en 4 implantaten. Hij spiegelde alles heel mooi voor. Ik geloofde hem. Hij deed zelf ook implantaten.
Nu viel 2 mnden geleden een brug uit mijn mond door een afgebroken wortel. Dit was voor hem aanleiding om direct dezelfde dag 2 implantaten te plaatsen. Het was voor mij een traumatische ervaring. 2 1/2 uur achterover gelegen. snijden, boren, horen dat het bot afbreekt, dat het tandvlees pulp is wat niet dicht te naaien is, boos op de aasistente, en totaal geen aandacht voor hoe het mij verging. Hij liet onderdelen in mijn keel vallen, hielp tussendoor een gewone patient en ik lag daar maar. Me groot te houden. Op de eindfoto zag ik dat 1 implantaat er scheef in zat, echt schuin. Was prima zei hij. Nu, 2 maanden later wil hij er hem toch uithalen. Er is nog ontsteking vlgs. hem. (nam geen foto) Ernaast zit precies de afgebroken wortel nog in de kaak waarvan ik vermoed dat dit de ontstekingsbron is....
Bij een controle begon hij onverwacht de zwelling op deze zelfde plek aan te pakken door weer te snijden, zonder genoeg verdoving. Ik had pijn, was erg bang, liet dat merken maar hij was te druk met zijn werk wat veel belangrijker was. Ik moest huilen. Van de pijn , de overmacht en de totale ongevoeligheid. Zijn reactie was: ik weet niet wat je wilt bereiken maar dit helpt niet.......
Ik ben na die tijd nog terug gewesst om de noodbrug vast te laten zetten.Heb gezegd dat ik met angst naar hem toe ga nu.
Er moeten nu 4 wortels getrokken worden en de implantaat eruit. Toen de afspraak hiervoor gemaakt werd dacht ik, het moet dan maar, ook al ben ik bang. Nu denk ik; NEE, ik kan dit niet. Het vertrouwen is totaal weg. Door het mooie voorspiegelen, door het totaal gebrek aan rekening houden met de patient, door zijn slordige en brute werkwijze. Laatst viel er een hete druppel was in mijn oog, kortom: ik durf niet meer bij deze man. Maar ik zit midden in de behandeling. Heb spijt als haren op mijn hoofd dat ik de hele boel boven vervang door een klikgebit. Als ik lees hier dat het best ellendig is. Maar nu denk ik dat ik een second opinion moet vragen elders en het tijdelijke gebit dat nu voor me gemaakt wordt maar even op moet schuiven, ik kan volgende week zeker niet in zijn stoel zitten en hem laten trekken en snijden weer!!!! Mensen in mijn omgeving zeggen: weg bij die man......
vV

Mensen in mijn omgeving zeggen: weg bij die man......
ik ook. ik vind dit wel heel erg grof allemaal. geen overleg/informatie etc. en wat ik helemaal vreemd vind is dat hij zomaar dezelfde dag plek heeft voor een behandeling van 2.5 uur!! Maak schriftelijk bezwaar tegen de gang van zaken, en ik zou zeker ook weigeren de nota te betalen mbt die implantaten etc, klinkt als mega prutswerk. Eerst eens een second opinion (buiten woongebied voor de onafhankelijkheid) en vandaar verder zien, en vooral geen haast gaan hebben.
wo, 06/03/2009 - 13:12 Permalink
johannaatje

Heel hartelijk dank voor je reactie.
Ik was hier echt heel erg mee geholpen!
Echt wel onthand, en lichtelijk in paniek was ik.
Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik ga doen. Heb second opinion gedaan. Wil nog gesprek met tandarts. Zien of hij het geduld heeft om op mijn manier de dingen te doen die gedaan moeten worden. Want HIJ heeft me nu een grote angst bezorgd. Als hij hier niet toe bereid is zal ik het elders af moeten laten maken. De arts die ik sprak vond mijn deuk in het vertrouwen het belangrijkste....Tijd voor een nieuwe tandarts en nieuwe implantoloog zoeken heb ik eigenlijk niet meer. 1 september heb ik werk als receptioniste en dan wil ik al gewend zijn aan de noodprothese.....
Nogmaals bedankt.
di, 07/07/2009 - 00:20 Permalink
Marry1972

Hi Johannaatje...

wat een toestand zeg... er zijn prutsers en megaprutsers... dit is weer een megaprutser..
Ik hoop dat je al een verstandig besluit heb kunnen nemen, ga in vredesnaam naar een andere tandarts voordat hij de rest verziekt.. Snap ook inderdaad niet dat hij meteen 2.5 uur tijd heeft gehad voor deze ingreep, dit soort dingen, kan hij niet zomaar uit het niets beslissen.

Ik ben erg benieuwd hoe het met je gaat en wat je besloten hebt!!
Sterkte met dit alles, weet hoe je je voelt.. en wat vertrouwen betreft : als het weg is, komt het niet meer terug!!!

Groetjes,
Marry
za, 08/08/2009 - 12:29 Permalink
Jacklyn

Hoi,

Als ik jou verhaal lees, lijkt het wel of we het over dezelfde man hebben. Bij mij zaten 2 ondertanden los. Ik twijfelde over een brug of een implantaat. Ik ben bij deze man terecht gekomen door op internet te googlen en het leek mij wel een goed adres. De man is tandarts en implantoloog. Jarenlange ervaring. Hij adviseerde een implantaat. Ik heb ook spijt als haren op mijn hoofd van deze keuze. Ze hebben het zo makkelijk over een implantaatje maar ondertussen ben ik nu vanaf maart bezig. Eerst zou het implantaat gezet worden, maar bleek achteraf na een behandeling van 3 uur !!! helemaal niet gebeurd te zijn. Wat jij zegt over dat je daar maar ligt met boren, hakken, schrapen enz enz zonder dat er wat gezegd wordt over de behandeling en wat hij gaat doen is zo vervelend. Na afloop kun je wel huilen van ellende en pijn. Er was dus niet geimplanteerd maar het bot was opgehoogd. Nu heb ik gisteren weer een behandeling van 3 uur achter de rug. Weer net zo vervelend. Nu zit het implantaat er wel in. Ik snap eigenlijk niet waarom de behandeling zo lang moet duren. Op deze site lees je ook dat sommige mensen weer na 1 uur naar huis kunnen. Heb nu weer enorme napijn, zwellingen, vooral hoofdpijn en kloppingen.... verschrikkelijk. Ik hoop voor jou dat het allemaal goed komt bij een andere implantoloog. Sterkte!!!
vr, 09/04/2009 - 12:06 Permalink
MDP

Zonder het verhaal te hebben gelezen, als je je tandarts bot en grof vindt, zou ik er vertrekken. Mijn vorige tandarts was ook vrij ruw en heeft me een paar keer goed zeer gedaan. Dat leidde tot angst om naar de tandarts te gaan. Sinds 2 jaar heb ik een zachtaardige jongedame en ga met enigszinds plezier naar de tandarts.
wo, 09/09/2009 - 20:46 Permalink