Botopbouw mislukt

Author:
Brian1st
Posted:
wo, 11/24/2010 - 19:57
Ik heb een implantaat laten plaatsen met botopbouw. (hoektand element 23)
Er is gebruik gemaakt van kunstbot maar helaas heeft het geen resultaat gehad. Het implantaat is wel goed vastgegroeid. Het is nu de bedoeling dat het abutment geplaatst wordt zodat de kroon erop gezet kan worden. Alleen houd ik dan wel een deuk boven de tand omdat daar nog steeds een botdefect zit. Ik vind dit eigenlijk niet zo mooi. Kan hier nog wat aan gedaan worden en zo ja, moet ik deze kosten dan ook betalen. Als alles klaar is heb ik rond de €2500 betaald voor het implantaat met botopbouw (die mislukt is) en kroon. Mij is destijds verteld dat het botdefect wel mee viel en dat het wel op te lossen zou zijn met kunstbot.
Doffstein

Er is misschien de mogelijkheid tot soft-tissue graft of een nieuwe botaugmentatie met autoloog bot (van jezelf). Laat de kaakchirurg/implantoloog hier goed naar kijken. Het is natuurlijk de vraag hoeveel je van het defect blijft zien bij lachen.
do, 11/25/2010 - 08:31 Permalink
Brian1st

Er is misschien de mogelijkheid tot soft-tissue graft of een nieuwe botaugmentatie met autoloog bot (van jezelf). Laat de kaakchirurg/implantoloog hier goed naar kijken. Het is natuurlijk de vraag hoeveel je van het defect blijft zien bij lachen.



Mijn implantoloog is ziek en pas over een paar maanden gaat hij weer werken. Ik ben nu bij een collega van hem geweest maar moet toch wachten tot hij er zelf weer is. Als ik lach zou je het in principe niet zien, maar de tand die nog geplaatst moet worden zal volgens mij nooit goed kunnen aansluiten op het tandvlees.Ik heb al wel gelezen dat er bot uit je kaak of kin gehaald kan worden, maar vraag mij af of ik voor zo'n ingreep niet bij de kaakchirurg moet zijn.
do, 11/25/2010 - 18:08 Permalink
Doffstein

Een NVOI geregistreerd implantoloog zou dit in principe ook wel kunnen maar dat is voor mij natuurlijk lastig beslissen. Bij zo'n voortand moet er iemand mee aan de slag die verstand van zaken heeft. Misschien kan je eens langs de kaakchirurg of wachten tot jouw eigen implantoloog weer beter is.

succes
vr, 11/26/2010 - 17:10 Permalink
Brian1st

Bedankt voor je reactie. Het is een implantoloog die is aangesloten bij het NVOI, de collega die ik laatst gesproken heb is geen lid dus ik wacht wel even tot hij er zelf weer is. Het implantaat zelf zit goed vastgegroeid, het gaat in principe dus alleen om het cosmetische gedeelte.
Dan heb ik nog 1 vraag betreffende het weghalen van het bot uit de kin.
Hoe wordt dit weggehaald?
zo, 11/28/2010 - 19:09 Permalink
Doffstein

Het ligt eraan hoeveel bot benodigd is. Soms gebeurt het met een soort schrapertje maar over het algemeen, als er meer bot nodig is, dan wordt er een luikje bot uit de kin geprepareerd met een een boortje. Dit is natuurlijk allemaal goed verdoofd.
ma, 11/29/2010 - 09:19 Permalink
Marika

Bij mij is ook de botopbouw losgekomen bij het uitvoeren van de tweede fase (uitgraven implantaat en dopje erop zetten) van een van m'n boven-voortanden. De tandarts heeft toen de kroon iets groter (hoger, met roze) gemaakt, zodat hij de deuk boven de tand netjes opvult. Het sluit prachtig aan. En je ziet er niks van want als ik lach zie je mijn tandvlees toch nooit.
zo, 01/16/2011 - 23:45 Permalink