Botopbouw met kunstbot (bio-oss)

Author:
soekie
Posted:
di, 04/28/2009 - 13:38
Hallo,

Kan iemand mij precies uitleggen hoe botopbouw werkt? Ik laat donderdag mijn voortand trekken en de tandarts zou dit eerst zo willen laten (niet meteen kunstbot plaatsen) om de ontsteking te laten genezen.
Na het trekken van de tand zal het gat worden dicht genaaid en in een latere fase zal ze kunstbot plaatsen. Op internet las ik dat er vrijwel meteen na het trekken van de tand, kunstbot geplaatst wordt.
Misschien dat dit bij een ontsteking anders is? Mijn tandarts is voorstander van het plaatsen van eigen bot (uit de kin), maar dat zie ik absoluut niet zitten.
Heeft iemand daar ervaring mee?
Na het genezingsproces zal er een implantaat geplaatst worden.
Erreper

Bij mij hebben ze het ook in 2 keer gedaan. De voortand werd getrokken en de ontsteking en het aangetaste bot werd verwijderd. Er werd een stukje donorhuid uit mijn verhemelte gehaald en op de plek van mijn voortand gehecht. Na een paar maanden is er een flap operatie gedaan met botopbouw, dit was kunstbot wat in een soort membraam (die weer oplost) werd gezet. Maar het hangt er ook vanaf hoe groot het botverlies is bij jou, als dat veel is nemen ze geloof ik liever lichaamseigen materiaal. Na een half jaar was bij mij alles weer als vanouds en kon er een impantaat in. En weer een half jaar later kreeg ik een mooie kroon :)
Mijn tandarts heeft me destijds doorverwezen naar de paradontoloog, waar ik tot op heden erg goede ervaringen mee heb.
di, 04/28/2009 - 13:57 Permalink
Erreper

De behandelingen zijn nagenoeg pijnloos want je wordt goed verdoofd. Maar pijn is natuurlijk bij iedereen anders maar ik heb in ieder geval tijdens de behandelingen geen pijn gehad. Na de botopbouw heb ik wel een stevige napijn gehad, dit was wel te onderdrukken met pijnstillers. Ik ben er denk ik een klein weekje er niet lekker van geweest. Ik had weinig tot geen (na)pijn van het plaatsen van het implantaat. Dat stelt eigenlijk niet zo veel voor.
di, 04/28/2009 - 14:22 Permalink
Jacklyn

Ik had ook een ontsteking onder mijn 2 ondertanden. Deze tanden zijn eerst getrokken en het kaakbot is schoongeschaapt. Na 6 weken zou er een implantaat geplaatst worden. Dit was dus gisteren. Omdat na het openmaken bleek dat er te weinig kaakbot was (doordat ik o.a. te lang met de ontsteking heb gelopen) moest het kaakbot verbreed worden. Hiervoor is eigen bot gebruikt met kunstbot (bio-oss). Daarop is een afdekkend membraan geplaatst. Tegelijkertijd implanteren ging helaas niet. Ik moet zeggen dat de gehele behandeling (van 10 tot 12.30 uur) mij behoorlijk is tegengevallen. Je voelt niet veel behoudens de trillingen van de boor/slijptol, maar het geluid.......soort van slijptol, hakken, beitelen.........bah. En nu de napijn en zwellingen en blauw worden van de huid. Hoop maar dat het goed komt.
wo, 05/20/2009 - 20:14 Permalink