bot bovenkaak verdwenen door ontsteking

Author:
madam
Posted:
za, 12/05/2009 - 14:12
mijn bovenkaak is verdwenen door een ontsteking en daardoor kan er geen bot opgebouwd worden, mijn kaakchirurg heeft als oplossing een zygoma implantaat: een jukbeen implantaat: iemand ervaring hiermee?
Mahler

Niet aan beginnen!
Indien zygoma implantaten een ontsteking krijgen dan ben je heel, heel ver van huis.
het is een implantaat van meer dan 30mm wat dwars doorof langs je sinusholte naar boven wordt geschroefd.
Kaakchirurgen zijn overigens, gek genoeg , vaak helemaal niet op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.
Ik raad je aan om een praktijk te bezoeken waar ze verstand van zaken hebben en wellicht met een alternatief kunnen komen.
Zo ben ik ook na een second opinion geholpen want bij mij kon zogenaamd( volgens ook een kaakchirurg) alleen met heupbot opgebouwd worden.
Nu blijkt dat dit ook met kunstbot kon, de operatie was geheel niet belastend uiteindelijk.


Groet,

Lou
za, 12/05/2009 - 14:19 Permalink
madam

vorig jaar december heb ik een complete sinuslift gehad voor mijn bovenkaak, dat ging prima, genezig ook, zelfs lopen ging na 1 dag weer goed. Er was nl bot gebruikt van mijn heup voor opbouw kaak.
Toen in augustus een i-cat gemaakt werd voor de operatie om de implantaten te plaatsen kwam naar voren dat er een ontsteking in zat.
Er is toen gekozen toch te opereren en afhankelijk van de schade zou er bot of kunstbot bijgezet worden, maar het bleek dat de ontsteking al het bot had aangetast en alles werd aan de linkerkant verwijderd.
1 december jongstleden weer opnieuw een i-cat gemaakt om wederom bot bij te zetten, maar het bleek dat de kaak verdwenen was. Optie nu: operaren met als eerste doel bot uit heup bijzetten en van het slijmvlies een 'netje' maken waarin het nieuwe bot hangt opdat het kan gaan aangroeien. ALs het slijmvlies van goede kwaliteit is dan zal dit uitgevoerd gaan worden, is dat niet zo dan wil men in dezelfde operatie naar het alternatief: twee zygoma implantaten aan het jukbeen zetten.
Is enkel een keer in zeeland eerder uitgevoerd, verder nergens in nederland...
wat te doen??
za, 12/05/2009 - 19:43 Permalink
Dr Bart

Wat wordt er toch een onzin verteld op het internet!
Die zygoma implantaten zijn dus echt geweldig. In onze kliniek in Marbella plaatsen we ze nu sinds anderhalf jaar. Van de bijna 100 die we geplaatst hebben is er nog niet 1 verloren gegaan.
En we zijn de enige kliniek niet met deze resultaten. Er zijn vele wetenschappelijke artikelen verschenen waaruit blijkt dat zygoma implantaten inderdaad een succespercentage hebben van dicht bij de 100%.
En hoezo ben je ver van huis als het ontstoken raakt..? Mocht je die extreme pechvogel zijn, dan kan het implantaat verwijderd worden, er wordt een nieuw implantaat naast geplaatst (er passen namelijk 2 van die implantaten in een jukbeen) en je brug kan meteen aangepast worden.
Wie er meer over wil weten kan kijken op http://www.agaveclinic.com/EN/implants_zygomatic.php

Groeten, Dr Bart van de Ven, kaakchirurg en directeur Agave Clinic Marbella. (http://www.agaveclinic.com)

PS: Wij geven levenslang garantie op onze implantaten en porseleinen bruggen. Dat zegt iets over de kwaliteit dunkt me!
vr, 01/29/2010 - 08:08 Permalink