bonescarving

Author:
xXSabineXx
Posted:
do, 10/15/2009 - 20:51
Hallo,

Ik vroeg me af of er mensen zijn die hier ervaring mee hebben?
Ik ga dit binnenkort doen, en wil graag weten hoe anderen dit ervaren hebben, kwa pijn enzo?

Ik hoop dat iemand reageerd

Groetjes

sabine
Ray87

Hallo Sabine,

Ik ben ook wel heel erg benieuwd of er meer mensen uberhaupt van deze methode hebben gehoord en of ondergaan zijn..

Heb namelijk gehoord dat er maar 1 iemand is in NL die deze methode uitvoert en dat het (nog) niet echt erkend is door de zorgverzekeraars/ziekenhuizen.. Ook bestaat deze methode geloof ik al 30 jaar en over word het uitgevoerd behalve hier in NL

Zijn er hier mensen die iets van Bonescarving weten?? Er valt namelijk niks te vinden op internet en ik wil deze methode ook graag laten toepassen icm een osteotomie operatie vanwege de veel kortere duur van de totale behandeling. Van 2,5 jaar naar ongeveer een jaar!
wo, 12/16/2009 - 19:33 Permalink
BJN

De verhalen zijn leuke verkooppraatjes, en de dokters die het doen geloven er ook nog in. Er zijn ook fijne plaatjes van!
Maar:
Buiten een enkele zeer bijzonder probleemstelling is de middel erger dan de kwaal. Risicos en complicaties, vraag daar hen eens naar. Alsmede de wetenschapplijke onderbouwing van de 'snellere behandeling'. Die is er niet....
Vergelijken met langzame behandelaars/behandelingsmethoden is GEEN wetenschap.
Ook zonder scarving kunnen de meeste beugelbehandelingen bij volwassenen in een klein jaar afgerond zijn. Het hant ervan af wat je als eind definieert. Ook gecombineerde behandeling (orthodontische-chirurgie) zijn met beschikbare technieken door een ervaren behandelaar binnen 12-18mnd afgerond.
wo, 12/16/2009 - 19:59 Permalink
Ray87

Hallo,

Het is misschien niet wetenschappelijk onderbouwd maar waarom word het naar zijn zeggen dan al jaren toegepast in het buitenland? Omdat hij orthodontisten dan in het vaarwater zit vanwege veel kortere beugelperiode's en dit natuurlijk inkomsten scheelt voor de ortho's?

Naar zijn zeggen is het een vrij lichte chirurgische ingreep en vrijwel zonder complicaties of risico's. Ook gaan er een aantal 'gediplomeerde kaakchirurgen uit het ziekenhuis met hem in zee dus hun staan er ook achter naar mijn idee waarom zou dat zo zijn vraag ik me af.

Ook vind ik het jammer en ook wel weer vreemd dat er vrijwel geen info op internet te vinden is over bonescarving..

En in mijn geval gaat het volgens de kaakchirurg en orthodontist zeker 2 tot 2,5 jaar duren voordat alles in orde en hier zit ik eigenlijk niet op te wachten ook vanwege ándere problemen.

Zijn er misschien nog meer mensen en of gespecialiseerde die er wat over kunnen zeggen of hun mening willen geven?
Of personen die deze behandeling ondergaan hebben?

Ben zeer benieuwd namelijk.
vr, 12/25/2009 - 23:43 Permalink
Ray87

Juli 2010 heb ik bone-scarving gehad onder plaatselijke verdoving..

Het stelde niet zo veel voor. Ze snijden je onderste tandenwortels los met een soort dremel met slijpsteen en het word gelijk weer dichtgehecht.
Kwestie van een weekje last hebben meer niet. Daarna worden de hechtingen eruitgehaald.

Jammer dat het allemaal zo na beneden word gehaald door een aantal mensen. Totaal geen last van complicaties gehad of wat dan ook.

Bijna 2 weken terug een onderkaakoperatie gehad + iets meer kin gekregen en had de 1e 5 dagen last van een flink gezwollen gezicht, pijn viel mee en was te doen moet ik zeggen. Soms het gevoel alsof je 30 uur op een kauwgom heb lopen kauwen soort gevoel van overbelasting van de kaken.
Na een week ook weer iets meer gevoel in me onderlip maar me kingebied is nog steeds redelijk dood.
Heb ook een plastic bitje over me ondertanden heen en elastieken op me kiezen. Me mond kan ongeveer 2 cm los maar houd hem liever dicht:)
Alles wat ik binnenkrijg is vloeibaar en om op gewicht te blijven heb ik speciale voeding (Caloriebommen met eiwitten en vitamines en mineralen want was al meer als 10% afgevallen in 4 dagen tijd) heb ook de 1e 2 dagen in het ziekenhuis gelegen en op 3 bakjes vla kun je ook niet leven.

Heb nu zogoed als geen pijn meer en de eerste week is wat minder maar zeker goed te doen en heb het tot nu toe zeer positief ervaren ondanks dat ik er enorm tegenopkeek van te voren.
Soms spontane tintelingen in me kin en lip dat is soms wel irrirtant maar voor de rest heb ik gelukkig weinig last van. Hoop nog op een maandje of 3 en dat dan de beugel eruit mag dan heeft het iets meer als een jaar aan tijd gekost. zo'n 11mm overbeet wegwerken.

Het resultaat is nadat de zwelling afgenomen al goed te zien en ben er superblij mee! Vooral zij-aanzicht is fantastisch om te zien aangezien ik mij daar jarenlang aan ergerde en heb het vooral ook vanwege cosmetische redenen gedaan.

voor mensen die evt vragen hebben : siwwn@hotmail.com (msn
za, 04/16/2011 - 21:36 Permalink