bloedgelproppen

Author:
foureyes
Posted:
ma, 03/21/2011 - 10:19
Vorige week dinsdag is bij mijn man in het ziekenhuis zijn gebit getrokken (onder algehele narcose). De gebitsprothese werd er daarna onmiddellijk in gedaan. Omdat hij verschrikkelijk veel last van de hechtingen had, heeft hij het ondergebit na anderhalve dag al uit gelaten. Afgelopen zaterdagavond heeft hij besloten ook het bovengebit eruit te halen en pas terug te doen wanneer de hechtingen (oplosbare) eruit zijn gevallen.
Gistermiddag begon zijn mond plotseling te bloeden. Hij heeft een gaasverbandje tussen zijn kaak geklemd en gewacht tot het bloeden over zou gaan. Het bloeden hield op, maar daarna vormden zich een soort bloedproppen en slierten die van een gelachtige substantie zijn. Ik heb gekeken in zijn mond en het lijkt erop dat het zich geconsolideerd heeft tot 1 plek in zijn bovenkaak. Daar zit die prop nu vastgeplakt. Wat nu? Eigenlijk moet hij terug naar de kaakchirurg, maar het probleem is dat hij ziek is en amper een paar stappen kan verzetten. Het liefst blijft hij thuis. Gaat zo'n bloedprop vanzelf weg? En heelt de wond dan verder vanzelf?
Illuminus

Goed gehandeld en het beeld lijkt volkomen normaal.

Bij de bloedstolling ontstaat eerst een gelachtige substantie (1ste stollingsfase), later ontstaat een meer stevige prop (2e stollingsfase).
De prop moet gewoon blijven zitten en zal als geleide voor de ingroei van nieuw weefsel dienen, de genezing gaat dan ook het snelst.

Maar mocht u twijfelen kunt u altijd de kaakchirurg even bellen voor advies, ik denk niet dat u meteen hoeft te komen. Mocht de malaise van uw man erger worden en in verband staan met de extracties, dan zou ik zeker even contact opnemen.

Sterkte
ma, 03/21/2011 - 10:44 Permalink
foureyes

Hartelijk bedankt voor het antwoord. Aangezien we ons zorgen maakten over dat bloeden en die rare proppen, hebben ik toch de kaakchirurg gebeld vanochtend. Mijn man kan vanmiddag terecht. Zoals ik al schreef was hij liever thuis gebleven want toen de extractie plaatsvond, LAG hij al in het ziekenhuis (bloedprobleem + infectie). Al snel werd duidelijk dat de infectie vanuit de kaak kwam. Het was een zeer ernstige infectie waardoor mijn man hoge koorts kreeg en doodziek werd. Dat is de reden waarom alles getrokken is vorige week. Hij is nu herstellende, maar nog lang de oude niet. Ik hou u op de hoogte van wat de kaakchirurg gaat zeggen of doen vanmiddag. Intussen heel hartelijk bedankt voor uw antwoord.
ma, 03/21/2011 - 12:36 Permalink
foureyes

Uiteindelijk is mijn man niet naar de kaakchirurg gegaan. Hij voelde zich te ziek. Maar ik heb van de kaakchirurg vernomen dat die bloedprop helemaal niet zo erg is. Net zoals u zei: het behoort tot het helingsproces. Dus we wachten het maar af. Toch nuttig om te weten dat dit voor kan komen na het trekken van tanden en kiezen. Dus uw advies was zeer welkom.
ma, 03/21/2011 - 19:32 Permalink