Bio-oss in onstekingsdefect

Author:
Jansen
Posted:
ma, 11/17/2014 - 14:01
Beste,

Een bekende van mij is van tandarts gewisseld en deze is erachter gekomen dat de patient in kwestie een groot ontstekingsdefect heeft bij een avitaal element tpv positie 11.

een implantaat plaatsen heeft nu geen zin dus zal er gekozen gaan worden voor een etsbrug.

Nu is mijn vraag, zou dit defect na extractie en grondige reiniging opgevuld kunnen worden met bio-oss afgesloten met membraan om dit defect op te vullen en zodoende iets meer bot winst te realiseren voor evt implantering in de toekomst?

Mvg Jansen
Jansen

Beste Vv,

Morgen ga ik deze casus bespreken met behandelend tandarts,
Ik zal posten wat zijn reactie is, dit bio-oss verhaal is een voorstel van mij om nog te redden wat er te redden is...
Het eerste voorstel van behandelaar is extractie, etsbrug, klaar... maar patient in kwestie is vrij jong dus ideaalbeeld zou implanteren in de toekomst zijn... maar hier is natuurlijk wel een goede primaire stabiliteit voor nodig. Had gehoopt op een soortgelijke casus van iemand waar dit al eens bij gedaan is...
Mvg Jansen
ma, 11/17/2014 - 16:39 Permalink
vV

meestal zal voor implanteren, gezien locatie 11, toch wel botopbouw nodig zijn.
De kans dat dat toch moet ondanks extra maatregel nu is vrij groot, daarnaast moet toch de ontsteking weg zijn wil dit kunnen meen ik. Nu ben ik geen implantoloog dus ik kan er naast zitten. Wat is de leeftijd?
ma, 11/17/2014 - 17:19 Permalink
Jansen

Leeftijd is 27,
Behandelend tandarts kon er ook weinig over zeggen wat de juiste gang van zaken is in deze. Voorop staat dat bij extractie de labiele botlamel niet mag beschadigen. We gaan eerst naar de implantoloog om hierover de koppen bij elkaar te steken. Ik moet er wel nog bij vermelden dat het defect niet alleen door de ontsteking is gekomen, ook een apex resecte heeft hieraan meegeholpen. Ik houd dit onderwerp warm! Mvg jansen
di, 11/18/2014 - 18:38 Permalink