beugel voor kaakoperatie?

Author:
noaxnoaa
Posted:
zo, 10/27/2013 - 15:19
Hallo ik ben Noa en ben 15 jaar. Binnenkort ga ik naar de kaakchirurg. Ik moet deze operatie: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=12VmcU-DOIg[/youtube] Ik wil hem het liefst zo snel mogelijk. Ik heb nog geen beugel. Me tanden staan niet heel scheef heb alleen een overbeet maar dat kan ook komen door de kaakstand. Moet je perse de beugel een jaar voor de operatie of kan dat ook een maand zijn? Ik wil namelijk de operatie zo snel mogelijk omdat ik me heel onzeker voel en in heel veel dingen doe ik niet ivm met me kaak zoals toneelles. Wat is de snelst mogelijke datum dat de operatie kan worden uitgevoerd? Ik snap wel dat jullie dat niet precies kunnen zeggen maar kan dat al zijn in de kerst vakantie? of moet ik waarschijnlijk echt 1 jaar wachten?

mvg, Noa
vV

eigenlijk zijn dat allemaal vragen waarmee je terecht kan en eigenlijk ook moet bij degenen die de behandeling gaan doen.
Orthodontie vooraf is redelijk noodzakelijk meestal ja, wil eea tot een goed eind komen.
In een maand bereik je daar niets mee, wat ik de afgelopen jaren voorbij heb zien komen is een jaar een redelijke inschatting.
Als laatste heb ik de opmerking dat je juist met dit soort ingrepen geen haast moet hebben. je wilt er de rest van je leven plezier van hebben, dus kijk lange termijn, niet korte.
zo, 10/27/2013 - 15:35 Permalink
Ortholimburg

15-16 jaar om een long face te opereren is m.i. vrij jong. Je kaken moeten eigenlijk uitgegroeid zijn anders komt de afwijking nadien (deels) terug. Bij sommige meisjes kan dit wel, maar wij nemen in regel toch een veiligheidsmarge.
ma, 10/28/2013 - 13:40 Permalink