beste / meest gebruikte merken implantaten en kronen?

Author:
a3aan1
Posted:
ma, 08/31/2015 - 02:51
Binnenkort wil ik 2 implantaten met kronen laten zetten op elementen 46 en 27 maar zit nog met wat vragen.

Ik ben benieuwd wat het beste / meest gebruikte merk voor implantaten is ?
EN
Wat is het beste merk/materiaal voor kronen ?

Dacht zelf aan straumann implantaten en vol gouden kronen maar heb begrepen dat het beter is om geschroefde kronen te nemen.

Wat is wijs?

B.v.d.
Adriaan
SwieberDeVos

Welk implantaat het beste is, hangt af van een heleboel factoren, waarover de implantoloog u meer kan vertellen. Er zijn een heleboel merken ; straumann is daarvan de bekendste, maar ik heb geen idee of het de beste is. Ik heb als omloop-assistente bij een implantoloog gewerkt, die gebruikt eerst straumann maar is naderhand overgestapt op een ander merk (camlog volgens mij).
Welk materiaal het meest geschikt is voor de kroon, hangt ook af van het deel van het gebit waarin het gebruikt wordt. (Denk aan belasting, esthetiek, kans op chippen etc.) Hier kan uiteraard de implantoloog meer over vertellen.
ma, 08/31/2015 - 21:38 Permalink
a3aan1

Beste Swieber de Vos bedankt voor u reactie de reden dat ik zelf aan straumann dacht is omdat het een bekend merk is en daardoor er van uit ga dat het veel wordt gebruikt.
Ik verhuis nogal veel en zit ook regelmatig in het buitenland waardoor ik ook veel van tandarts wissel en ga er dus eigenlijk vanuit dat als ik een probleem zou krijgen met een straumann implantaat ik zonder probleem een tandarts kan vinden die daar mee werkt.

Heb hier veel gelezen en zo kwam ik op mijn keuze van staumann en gouden kronen maar gouden kronen is mij afgeraden door mijn huidige tandarts vanwege het cement dan zou je altijd een randje zien.
Vandaar dat hij mij geschroefde kronen aanbeveelt (weet ff niet meer welk matriaal).
Maar heb op dit forum ergens gelezen dat een tandarts van mening was dat goud achter in de mond (zie je toch niet) het beste was.

Wil graag een goede keuze kunnen maken vandaar dat ik hier mijn vragen nogmaals stel.

P.s. mijn huidige tandarts werkt met thommen implantaten.
di, 09/01/2015 - 00:17 Permalink
zel'dovich

Ja, ik kan de vraag van de TS wel begrijpen maar het us eenvoudigweg ondoenlijk op zo'n algemene vraag antwoord te krijgen. Alles is immers een optelsom van voordelen en nadelen waarbij weging van de elementen van deze som weer afhangen van individuele voorkeuren.

Het enige wat je kunt doen is je goed inlezen in de materie ( dat kost weken), dan kan je het gesprek aangaan met de tandarts/ implantoloog over die voor en nadele. Als je geluk hebt weet die het wel te waarderen, zo'n geinteresseerde klant.
di, 09/01/2015 - 18:52 Permalink
a3aan1

@zel'dovich i.i.g. bedankt voor je reactie maar heb echt mijn best gedaan om erachter te komen wat het beste is maar dat is niet altijd even makkelijk voor een leek ik kwam ook uit op strausmann met gouden kronen daarna overleg gehad met huidige tandarts die mij goud dus afgeraden heeft.

Ik zou al goed op weg worden geholpen als ik weet wat het duurzaamste materiaal (of combinatie van materialen) is voor geschroefde kronen.

De implantaten, daar ben ik wel uit (daar wil ik straumann).
di, 09/01/2015 - 22:59 Permalink
zel'dovich

Ik zou al goed op weg worden geholpen als ik weet wat het duurzaamste materiaal (of combinatie van materialen) is voor geschroefde kronen.


Volgens mij kom je dan uit op volledig keramische kronen, zie hier een ingang:

https://www.dentalaegis.com/id/2012/01/monolithic-zirconia-crowns-and-b…

Ik weet niet welk lab dit levert.

Wat je tegenwoordig wel vaker ziet is kronen op basis van keramiek met daarop porselein gebakken. De binding van het porselein aan het zirkonium is dan het zwakke punt qua sterkte, Volledig keramische kronen hebben dat nadeel niet. Er zijn ook kronen op basis van glaskeramiek (lithiumdisillicaaat), iets minder mooi maar ook sterk want uit één stuk keramiek, zij het niet zo sterk als monolytisch zirkonium. Wel goedkoper.

Veel tandartsen houden een voorkeur voor metaal/porselein. Dat is natuurlijk een tot in den treure bewezen techniek en nog steeds niet veel mis mee als je mij vraagt. Ook een kroon heeft niet het eeuwige leven en de levensduur hangt echt niet alleen af van het materiaal.....dus wat is wijsheid?

Zie ookL http://drmartharich.com/resources/a-comparison-of-dental-crown-material…
wo, 09/02/2015 - 21:35 Permalink