behandeling onder narcose

Author:
cynthia g
Posted:
za, 03/31/2007 - 12:07
hoi allemaal,

ik ben een meid van 24 en extreem bang voor de tandarts en alles wat daarmee te maken heeft. nu ga ik 23 april onder narcose bij de narcosetandarts in Alphen aan den Rijn. Alleen hebben zij me voor mijn 2 onderste verstandskiezen doorverwezen naar een kaakchirurg omdat deze dicht tegen een zenuw van mijn onderlip liggen. Als ze iets niet goed doen kan de zenuw van mijn onderlip beschadigd (verlamd) raken.

Maar ik ben zo bang dat ik dit niet durf, het is ook best een pittige ingreep, dat zei zelfs de angsttandarts.

Weet iemand of je zo'n ingreep ook onder narcose kan laten doen? anders ben ik bang dat ik er vanaf zie, want ik krijg denk ik al 3 keer een hartstilstand voordat ik uberhaupt in die stoel lig.. :(

alvast bedankt voor evt. info!!

groetjes Cynthia
pippie

Ik heb voor 2 weken geleden mijn 4 verstandskiezen laten trekken onder volledige narcose. Ook werd en een tandvleestransplantatie uit gevoerd en mijn lipbandje door geknipt. Als je bang bent kan je dus ook gewoon onder narcose. Is bij mijn niet moeilijk over gedaan...Hij stelde het zelf meteen voor eigenlijk!

Ik wens je heel veel succes!

Groetjes pippie
vr, 04/06/2007 - 15:25 Permalink
fluffy

3 weken geleden heb ik mijn verstandskiezen onder volledige narcose laten verwijderen. Ook bij mij lag er ene dichtbij de zenuw en was er schrik dat de zenuw geraakt ging worden, maar dit is niet gebeurd.
vr, 04/06/2007 - 23:29 Permalink
roma

hoi Synthia, ik zeg je 1 ding als het niet echt nodig is niet laten doen, Ik heb het wel laten doen onder algehele narcose en bij mij hebben ze wel helaas de zenuw geraakt en daarna ontstoken geraakt. Ik ben nu 5 mnd verder en weet 1 ding ik doe het NOOIT MEER.
succes Marc.
zo, 05/06/2007 - 23:01 Permalink
Irfan

Beste Cynthia,

Ik snap dat je er heel erg tegenop ziet om je onderverstandskiezen te laten verwijderen. Het was heel juist om je te verwijzen naar de kaakchirurg, een specialist die heel veel verstandskiezen operatief verwijderd. Gemiddeld duurt een behandeling een kwartier en word je heel goed verdoofd. Je voelt alleen wat geduw aan de kaak. Als de kiezen dicht bij de zenuw aan liggen, worden de kiezen voorzichtig gesplitst en verwijderd. Zeker bij jonge personen is er weinig sprake van schade aan de zenuw.
De kaakchirurg beoordeelt zelf of de behandeling, zoals 49 van de 50, gewoon onder lokale verdoving plaats kan vinden. In uitzonderingsgevallen kan er besloten worden om het onder algehele verdoving te doen (dat natuurlijk ook zijn nadelen heeft).

Beste Marc,

Dat jouw zenuw beschadigd is heeft niets te maken dat je onder narcose ging, maar met de stand van de verstandskiezen in de kaak en de anatomie van wortels (dat bij iedereen weer anders is). Hoop dat het wat beter gaat.

Succes en groet Irfan
ma, 05/07/2007 - 05:49 Permalink
roma

ben nu 8 mnd verder nog steeds veel last, scan wees uit dat er een proces aan de gang is en er zijn biopten van bot genomen. Was geen tumor maar ook geen ontsteking, de kaakchirurg weet het ook niet meer.
Maar ik ook niet. De ontsteking die in het bot gezeten heeft is beh. met flagyl en achmetin voor 6 wkn. Maar de pijn is nog niet weg. De ontsteking zat wel erg diep en rondom de kaakzenuw. Bot is afgeschraapt en het proces wat het dan ook was is weggenomen maar helaas nog veel klachten. De kaakchrurg die ik nu heb heeft contact genomen met de kliniek die de extractie gedaan heeft. Omdat ze vlg hem als beesten te keer zijn gegaan mijn kaak was zelfs uit de kom geweest. Er is erg veel trauma aangericht maar ik ben bang dat dit nooit meer goed gaat komen.
Voor de extractie heb ik verteld wat mijn angs was maar hij verzekerde mij dat als er wat beschadigd zou worden het een kwestie van tijd zou zijn en na vele tel. en overleg is mijn grootste angs waargeworden.
via mijn nieuwe kaak chirurg heb ik te horen gekregen als ze dit geweten hadden waren ze er niet aan begonnen. De botsplinters komen nu na 8 mnd en nog af en toe uit, en de boel is al 4 x helemaal open geweest om de rest materiaal er zoveel mogelijk uit te krijgen. Als ze ons mij na de beh. uitgelegd hadden wat er gebeurd was had er niet zoveel problemen mee gehad. Ik zit zelf in de zorg wel op een heel ander vlak, maar ik weet er genoeg van wat er fout kan gaan. Maar verzwijgen is voor mij geen optie als ik een fout maak in mijn werk vertel ik het de persoon in kwestie, dat ik niet achteraf te horen krijg dat had je me moeten vertellen. Dat is eerlijkheid, waar menesen werken worden er fouten gemaakt maar kom er dan eerlijk vooruit en maak het bespreekbaar en dat is wat mij zo kwaad maakt en niet na zo lange tijd met het verhaal komen als we dit geweten hadden ze wisten dat de kaak geluxeerd was had ons dat dan op de hoogte gesteld en niet een standaard briefje meegegeven van wat er te wachten stond na een normale extractie omdat ze op dat moment wisten dat er een verhoogde kans was op complicaties. Je bent arts of niet maar kom er eerlijk vooruit als iets niet gegaan is zoals je gepland had. Het kan altijd gebeuren maar zeg het dan. Ik weet wel als dierenarts had je al voor de tuchtraad gestaan.
Maar als ik iets niet zie zitten of het verloop is helaas anders gagaan zoals ik het vantervoren ingeschat had melt ik dit wel.
Ik vind dat dit nooit meer mag gebeuren als arts heb je de plicht dit naar de patient bekend te maken. Praten is zo belangrijk
Bedank voor de reactie Gr Marcia
zo, 09/02/2007 - 22:28 Permalink