2 berichten / 0 nieuw
Bedenkingen all on 6
Massau
Offline
Laatst gezien: 2 weken 15 uur geleden
Geregistreerd: 02/10/2020 - 20:19
door Massau ma, 02/10/2020 - 21:24
#1

Beste forumleden,

Ik onderga een all on 6 behandeling voor boven- en onderkaak. Op dit moment heb ik de implantaten erin zitten en over een kleine twee maanden gaan we als het goed is met de bruggen aan de slag. Nu zijn er een paar dingen waar ik me zorgen over maak.
1. De prijs. Ik ben nu zo'n 13.000 euro kwijt voor de 12 implantaten (titanium) en de bruggen gaan me ruim 17.000 euro kosten. Dus in totaal ben ik straks zo'n 30.000 euro kwijt. Is dat niet erg veel? Wat rechtvaardigt zo'n hoge prijs?
2. De verdoving. Op zich is het leed nu geleden, maar toch. Bij het plaatsen van de implantaten in de bovenkaak en de sinuslift - een operatie van zo'n 3,5 uur - was de verdoving met (een stuk of 10 keer) spuiten na 2,5 uur uitgewerkt en bijspuiten hielp nauwelijks. Ik heb begrepen dat dit soms gebeurt als je lichaam de stof te snel afbreekt. Er zijn behandelaars die dan een ander type verdoving kiezen. Deze implantoloog vond dat onzin. Ik kreeg voor de behandeling van de onderkaak, die ietsje korter duurde, vooraf een soort slaappil die moest helpen. De spuiten voelde ik minder, maar ook nu weer was de verdoving voortijdig uitgewerkt. Dat was dus twee keer helse pijn. Had de implantoloog niet voor een ander type verdoving moeten kiezen?
3. Het plaatsen van de bruggen willen implantoloog en tandtechnicus is twee etappes doen: eerst een voorlopige van alleen kunststof en een paar maanden later de definitieve met een laag van keramiek. Dat is volgens hun nodig om het kauwvlak optimaal af te kunnen stemmen. Ik zou zeggen dat je dat met een beetje ervaring toch in 1 keer goed zou moeten kunnen doen - dat zou dat weer een paarduizend euro schelen.

Kan iemand zeggen of ik me terecht zorgen maak? Kost het nu eenmaal zoveel als je echt kwaliteit wilt, is er niets aan te doen dat mijn lichaam de verdoving zo snel afbreekt (kan met medicijngebruik te maken hebben...) en is het inderdaad misschien gewoon verstandig om eerst voorlopige bruggen te plaatsen?

Eigenlijk het antwoord op je
afbeelding van Lieneke
Lieneke
Offline
Laatst gezien: 18 uur 21 min geleden
Geregistreerd: 01/18/2003 - 01:00
door Lieneke do, 02/13/2020 - 10:45

Eigenlijk het antwoord op je 3 vragen: Omdat het moeilijk is...Als jij het geld er niet voor over hebt, dan moet je het niet doen. Zo simpel is het dan wel weer.