Asymmetrie kaak

Author:
apl^sap
Posted:
za, 03/04/2006 - 19:36
Ik heb een asymmetrische kaak. Aan de rechterzijde van mijn gezicht is deze wat smaller.. Is dit te corrigeren? Moeten de tanden dan recht staan? Ik ben 19 en krijg binnenkort een beugel... Alvast bedankt!
drbart

Beste apl^sap,
De vorm van het gezicht kan tegenwoordig ingrijpend veranderd worden. We zijn al zo ver dat een mannengezicht in een vrouwengezicht kan worden omgevormd en omgekeerd.
Jouw asymmetrische gelaat zou kunnen worden gecorrigeerd door de kaken te verplaatsen maar ook door bot van jou zelf (bijvoorbeeld vanaf de schedel) te transplanteren naar het deel van het gelaat dat onderontwikkeld is. Ook worden kunstbot en lichaamsvreemde materialen zoals Goretex met succes hiervoor gebruikt. Als de kaken verplaatst worden betekent dit natuurlijk ook iets voor de tandstand. Daarom gebeuren dit soort operaties meestal (niet altijd) in samenwerking met een orthodontist.
Meer informatie kun je vinden op http://www.drbart.nl en als je interesse echt gewekt is kun je misschien eens langskomen in Leerdam, zodat ik je kan adviseren.
Bart van de Ven http://www.drbart.nl
zo, 03/05/2006 - 16:31 Permalink