Apexresectie - nog zenuwpijn na twee dagen

Author:
TheoJ1985
Posted:
zo, 09/22/2013 - 16:18
Hallo,

Een maand geleden ben ik naar de tandarts gegaan voor een geplande controle. Ik had toevallig toen net een paar dagen last op een plek waar ik al twee wortelkanaalbehandelingen heb gehad. De tandarts vond geen gaatjes en vertelde dat als het aanblijft (ik was wat verkouden) nog eens terug moet komen.

Gelukkig ging het snel voorbij en al snel was ik het alweer vergeten. Afgelopen dinsdag ging het weer mis, met nog hevigere pijn en ik ging opnieuw naar de tandarts. Omdat hij niets kon zien verwees hij me naar de kaakchirurg en schreef me antibiotica voor. Dezelfde dag ben ik begonnen met de antibioticakuur. Dat heeft tot nu toe niets uitgehaald.

Eergisteren kon ik terecht bij de kaakchirurg en die heeft een scan gemaakt. Daar viel niet veel aan te zien (geen ontsteking te zien) maar hij heeft een apexresectie gedaan aan de twee kiezen die een wortelkanaalbehandeling hebben gehad. Ik was goed verdoofd en het was volkomen pijnloos. Met goede hoop liep ik het ziekenhuis uit.

Nu heb ik begrepen dat het normaal kan zijn om napijn te hebben. Dat heb ik ook, en erg storend. Het is namelijk nog dezelfde pijn als dat het eerst was: een soort zenuwpijn in dat gebied (volgens mij heet het de 14 en 15). Het is te doen met flink wat bruiszakjes ibuprofen maar dat is natuurlijk geen oplossing. Verhalen op internet over chronische aangezichtspijn doen mij bibberen. Zeker omdat er geen ontsteking te zien was. Ik bel morgen de kaakchirurg maar ik wil ook anderen vragen om hun ervaring / kennis. Mijn vragen zijn:
- Ik kan niet vinden hoe de napijn bij anderen is. Is het normaal om ook zenuwpijn te hebben als napijn?
- Als ik de kiezen laat trekken. Is het dan waarschijnlijk dat het over gaat?

Vast bedankt :wink: