apexresectie door tandarts of kaakchirurg?

Author:
merel83
Posted:
ma, 03/02/2009 - 17:21
Beste allemaal.

Ik heb een vraag,
3 jaar geleden heb ik een wortelkanaal behandeling gehad, mijn kies heeft deze behandeling helaas niet overleefd met als
gevolg een kroon.

Kort nadat de kroon is gezet ging het ontsteken. Ben toen in het weekeinde naar de weekendtandarts geweest en deze zag op de foto dat het leek dat de pin scheef stond, als het ware door mijn wortelkanaal.

Mijn tandarts reageerde hier amper op. Nu is het zo dat ik sinds die tijd steeds ontstekingen daar heb, Mijn tandarts heeft
een foto gemaakt en er zit een abces onder. Deze wil hij weghalen door in mijn tandvlees te snijden dan iets open te klappen en al het vuil etc weg te halen. Ik heb gegoogled en volgens mij heet dat een apexresectie.

Nu wil mijn tandarts dat zelf gaan doen (hij heeft geen assistentes)
Mag een tandarts dit of moet je hiervoor naar de kaakchirurg?

Het zit me totaal niet lekker, ook dat die kroon volgens mij niet helemaal lekker zit?

Ik zou het heel fijn vinden om advies hierover te krijgen

alvast hartelijk bedankt,

merel
Spiegeltje

Lijkt inderdaad op een apexresectie, althans dat zou een mogelijke behandeling kunnen zijn in dit soort situaties, maar heeft de tandarts aangegeven dat door het kaakbot wordt geboord? De tandarts mag en kan deze behandeling gewoon uitvoeren. Het is een soort behandeling die normaal wel meestal door de kaakchirurg, na verwijzing door de tandarts, wordt uitgevoerd maar dat is niet maatgevend. Van belang is dat de tandarts voldoende bekwaam is en voldoende ervaring heeft met de behandeling, daar kunt u ook naar informeren. Dat is per tandarts verschillend. je hebt tandartsen die hierin een extra uitdaging zien. Als het u niet lekker zit kunt u uiteraard om verwijzing vragen naar de kaakchirurg. Die heeft in ieder geval erg veel ervaring met deze behandeling.

Dat de kroon 'niet lekker zit' kan met de ontsteking te maken hebben.

De behandeling kan goed zonder assistent worden uitgevoerd voor zover ik weet.
ma, 03/02/2009 - 22:43 Permalink