Apex/ wortelpunt ontsteking, voor de derde maal terugkerend

Author:
LunaBo
Posted:
za, 01/12/2013 - 22:06
Naarstig ben ik op zoek naar advies aangaande onderstaand probleem.

Deze week voor de derde maal een terugkerende ontsteking in de wortelpunt/ kaakbot van een linkerboven kies. Mijn tandarts geeft mij nu het advies om de kies te laten trekken. Is dit de enige oplossing of zijn er nog andere mogelijkheden? Tevens ben ik de kies ernaast vorig jaar verloren en zit ik middenin het proces van een implantaat plaatsen. De "schroef" is 2 maanden geleden geplaatst. Wie kan mij helpen de juiste beslissing te maken gebaseerd op de eventuele mogelijkheden die er nog zijn?

Met dank.
Ortholimburg

Naarstig ben ik op zoek naar advies aangaande onderstaand probleem.

Deze week voor de derde maal een terugkerende ontsteking in de wortelpunt/ kaakbot van een linkerboven kies.


Weinig over te vertellen zonder de voorgeschiedenis of een Rx. Welke behandelingen zijn er de 2 vorige keren ingesteld, hoe erg is de tand aangetast, is er een chronische ontsteking , een granuloom of een cyste? Zo'n dingen zijn van op afstand echt niet te beoordelen.
za, 01/12/2013 - 22:10 Permalink
LunaBo

Momenteel slik ik anti-bio om de ontsteking tegen te gaan. Het is nu nog gevoelig maar niet meer pijnlijk zoals in het begin. (ik slik het nu 8 dagen) Wat ik me afvraag is als ik de kies laat zitten -met de kans dat ik over een aantal maanden weer een ontsteking krijg- hoe groot is de kans dat de naastliggende implantaat in gevaar komt? Wederom dank.
zo, 01/13/2013 - 10:47 Permalink
vV

Wat is erprecies behandeld cq gedaan bij de vorige keren ontsteking?
Er moet iets aan gedaan worden, want met een ontsteking rond blijven lopen ook al geeft hij geen of beperkte klachten is niet gezond.
Verder is het zonder foto best lastig een advies te geven aangezien de ontsteking niet per se het enige probleem is. Oftewel hoe is ook zonder ontsteking de toekomstverwachting. Zeer grote vulling, noodzaak tot kroon wellicht etc. Dan wordt zeker gezien het al aanwezige implantaat trekken ervan op lange termijn gezien misschien verstandig.
zo, 01/13/2013 - 11:34 Permalink