apex resectie wel of niet doen???

Author:
kippie1
Posted:
di, 06/02/2009 - 19:54
Beste Allemaal,

Na al zeer veel berichten te hebben gelezen over de beroemde apex resectie ben ik nog steeds aan het twijfelen.
2 maanden geleden heb ik een (2e)wortel kanaal behandeling laten doen omdat mijn (voor)tand gevoelig was. Mijn tandarts heeft me na de behandeling door gestuurd naar de kaakchirurg voor een revisie van de apex resectie omdat er op de rontgen foto niet helemaal duidelijk te zien is wat er precies bij de wortel punt zit er is wel een lange rechthoekige gevulde vorm te zien. Nu heb ik sinds de wortelkanaal behandeling geen last meer van de tand gehad en heb ik zo mijn twijfels of deze apex resectie nu nog wel nodig is. Laat ik nu niet snijden in gezond weefsel? Zelf heb ik niet het idee dat er een onsteking oid zit, mede omdat de eerste apex resectie jaren geleden al is uitgevoerd.
Wat vinden jullie? Niet laten doen en misschien risico lopen? Of uit voorzorg wel de ingreep ondergaan?
Spiegeltje

Als er geen klachten zijn kan het op zich niet zo veel kwaad even niets te doen. Verder kan ik ook niet inschatten wat de situatie is. Als je naar de kaakchirurg gaat wil dat nog niet zeggen dat je de behandeling moet ondergaan. Je krijgt wel meer inzicht in de situatie, althans een opinie erbij. Je kunt dan alsnog de knoop doorhakken na eventueel de zaak ook nog met de eigen tandarts te hebben besproken. Aan u uiteindelijk de keuze.
di, 06/02/2009 - 23:42 Permalink
kippie1

Bedankt spiegeltje. Het klinkt wel als een goed idee om inderdaad eerst de mening van de kaakchirug te vragen.
Is het niet vreemd om wel naar de afspraak met de kaakchirurg te gaan terwijl ik de behandeling eigenlijk niet wil ondergaan? Kan ik daar ter plekke dan alsnog beslissen om de apex resectie niet te laten uitvoeren?
wo, 06/03/2009 - 10:35 Permalink
Spiegeltje

De eerste afspraak zal de kaakchirurg niet behandelen maar de zaak beoordelen. Aan de hand van foto's van de tandarts en/of eigen onderzoek. Hij zal dan adviseren wel of niet te behanden. Later volgt dan, als u wilt, eventueel de behandeling waarvoor een aparte afspraak moet worden gemaakt. U hoeft dus ook niet meteen te beslissen. Bij het maken van de afspraak kunt u het voor de zekerheid even aangeven dat u met de kaakchirurg wilt bespreken of de behandeling nodig is en wat de alternatieven zijn.
wo, 06/03/2009 - 10:55 Permalink