apex resectie

Author:
ada
Posted:
do, 11/30/2006 - 10:18
In januari heb ik een apex resectie ondergaan.
Afgezien van de napijn en het genezen van de wond had ik lange tijd geen gevoel in het linkerdeel van de kin en de lip. dit gevoel keerde na enige tijd weer gedeeltelijk terug maar in plaats daarvan werden prikkelingen en achtergrond pijn steeds erger. Afhankelijk van temperatuur en conditie ( rust of inspanning) zijn de prikkelingen meer of minder. Ook heeft de lip soms een opgezwollen gevoel en soms weer een heel slap en plakkerig gevoel. Dit geheel is continue bezig. Pijnstillers helpen wel wat maar alleen voor een deel van de klachten. De bijwerkingen zijn ook vervelend dus probeer ik zo min mogelijk in te nemen. Dit is nu nog steeds zo na 10 maanden. Een maand geleden de behandelde kies laten trekken omdat deze ook pijnlijk was met eten.
In de hoop dat hiermee wellicht ook de klachten aan kin en lip zouden verminderen. Wel dat is jammer maar nee. De wond is weer goed genezen maar de klachten zijn hetzelfde.
Ik zie wel bij apex rwesectie veel vragen over ongevoeligheid bij zenuwbeschadiging maar ik kom mijn klachten eigenlijk niet tegen . Als er alleen sprake is van een beschadigign aan de nervus alveolaris inferior kunnen dan ook mijn klachten hiervan het gevolg zijn of is er een andere zenuw beschadigd die dit kan veroorzaken. Hangt het wellicht af van de aard van de beschadiging en hoe kom je daar achter?
Kan deze zenuw wellicht beschadigd zijn daar waar hij aan de voorzijde de kaak verlaat ? ( Ik begrijp dat de wang behoorlijk ver naar beneden getrokken wordt om ruimte te creeren ).
Ik weet niet meer wat ik hier mee aan moet maar ik weet wel dat ik nu al die tijd elke dag weer met die klachten moet leven.
Het beroerde is dat je een kies probeert te behouden en nu niet alleen klachten hebt maar zelfs de kies kwijt bent.
Newtan

Dat is een vervelend verhaal wat je daar meemaakt. Echte pech.
Wat zei de kaakchirurg over de verdere verwachtingen?
Ik zou denken dat er nog een ander probleem zit wat niet opgelost is :(
do, 11/30/2006 - 23:41 Permalink