Apex behandeling?

Author:
pascallevanwijk
Posted:
wo, 11/02/2022 - 09:05
Hallo,

Ik heb even een vraagje, aan deze kies heb ik 2x een wortelkanaal behandeling gehad.

Ondertussen naar een andere tandarts overgestapt.

Ineens kreeg ik weer last, geen extreme pijn maar ik voelde dat het aan het rommelen was.

Een foto laten maken en wat blijkt, er zit nog een vijltje in en de wortel kanaal behandeling is niet diep genoeg uitgevoerd waardoor er nog een ontsteking zit.

De tandarts komt daar niet bij ivm het vijltje die er dus nog in zit. En nu heb ik een verwijzing naar de kaakchirurg voor een apex behandeling.

Ik heb al een antibiotica kuur gehad en ik moet zeggen dat de pijn zo goed als weg is alleen nu na een maand voel ik het wel weer een beetje rommelen maar tot op heden geen pijn.

Aangezien ik echt heel erg bang ben voor de tandarts wil ik liever niet gaan omdat het nu geen pijn meer doet en het alleen wat rommelt.

Is er een kans dat de ontsteking vanzelf weg gaat? Of word het juist alleen maar erger als ik er niets aan ga doen?

Wat adviseren jullie?
Attach
Tandarts_Richa…

Pas op de ontsteking gaat niet zo maar weg. Een AB kuur onderdrukt alleen tijdelijk maar neemt de oorzaak niet weg. Ook ik vind het niet leuk om behandeld te worden maar ik zou wel bang worden voor de gevolgen v h niet behandelen. Overigens zou ik eerst naar de specialist, de endodontoloog gaan. Heeft een betere/langere kans van slagen als de behandeling lukt dan een apex. Als de endodontoloog besluit dat het op de normale manier niet kan dan zal waarschijnlijk toch een Apex voorgesteld worden tenzij er meer aan de hand is dan krijgt u het advies extractie. NIET zo blijven lopen.
wo, 11/02/2022 - 23:21 Permalink