Antrumperforatie en daarna

Author:
nuttah
Posted:
vr, 10/02/2009 - 19:12
Een maand geleden werd bij mij een kies in de bovenkaak getrokken. Hierna kreeg ik een behoorlijke bijholte en voorhoofdholte ontsteking. Dit bleek het gevolg te zijn van een Antrumperforatie die later geconstateerd werd bij de kaakchirug. Vervolgens werd deze gedicht middels een Antrum-plastiek. Dit is nu drie dagen geleden. Gisterenavond begon mijn bijholte weer op te spelen (wat pijnlijk en dichtzitten) en constateerde ik dat het gat dus niet geheel afgedicht is.

Mijn vraag is; hoe lang kan het duren voordat het dicht is? Is dit een kwestie van weken of maanden. Ik word er nogal moedeloos van :-?
de digitale tandarts

Het is belangrijk dat je de eerste twee weken geen druk zet op je holtes, dat betekent dus niet de neus snuiten of ophalen en alles wat door op lijkt zoveel mogelijk probeert te vermijden.

Mogelijk dat antibiotica de huidige sinusitis nog sneller kan verhelpen. Mogelijk heb je dat al voorgeschreven gekregen. Een sinusitus door een antrumperforatie zal niet zo snel verdwijnen. Je moet vaak zeker twee weken wachten voordat alles hersteld is.
za, 10/03/2009 - 10:22 Permalink
nuttah

Ter ondersteuning heb ik een ab kuur gekregen van 15 dagen en ben daarmee nu over de helft. De sinusitus is na de ingreep wat rustiger geworden maar speelt nu toch weer meer op, daar ik door de hechtingen heen toch weer lucht en wat pus :x in mijn mond voel komen vanuit de bijholte. Ik krijg het idee dat het genezingsproces van de sinusitus niet opschiet omdat de bacterien vanuit de mond toch steeds de kans krijgen om te komen in dat gebied.

Ik mijd na de ingreep, net wat jij ook zegt, zoveel mogelijk druk op de holtes, ook heb ik mij ziek gemeld omdat ik echt beroerd was van de sinusitus en voorhoofdholte ontsteking. Ik voel me inmiddels wat dat betreft wel wat beter maar nog lang niet optimaal.

Nu mijn vragen; kan het zijn dat de perforatie met rust alsnog vanzelf dicht zonder volgende ingreep?
En is het verstandig om tot die tijd niet te werken of is dit wat overdreven? Ik vraag dit omdat ik me heel onprettig voel als tijdens mijn werk opeens via mijn bijholte van alles in mijn mondholte terechtkomt, en dan druk ik het nog bescheiden uit :wink:
zo, 10/04/2009 - 10:39 Permalink