Antrum perforatie

Author:
Volkertje
Posted:
ma, 03/19/2007 - 00:40
Een paar weken geleden werd een kies bij mij getrokken, waarna een antrumperforatie ontstond. Mijn tandarts heeft een lapje tandvlees verwijderd en de perforatie gerepareerd. Na vier dagen was er weer een (kleine) opening ontstaan. De tandarts heeft me doorverwezen naar de kaakchirurg en deze heeft de perforatie opnieuw dichtgemaakt.

Vier dagen na de tweede operatie is het wéér opgengegaan. Er zit weer een kleine opening. Ik ben ik opnieuw naar de kaakchirurg gegaan. Hij zei dat het nu nog niet geopereerd kon worden, zo vlak na de tweede operatie. Ik moet nu over een week terug komen.
Hij vertelde me ook dat het mogelijk is dat die opening in mijn mond vanzelf dichtgroeit tijdens deze week. De opening die ik nu heb is een heel stuk kleiner dan vóór de operaties, maar er komt toch flink wat lucht in mijn mond.

Mijn vraag is: is het mogelijk dat het inderdaad binnen een week vanzelf dichtgroeit?
En komt het vaker voor, dat een antrumperforatie meerdere keren dichtgemaakt moet worden voordat het eindelijk echt dicht is?
Ik word er zo wanhopig van!!!

Ik heb me overigens heel nauwkeurig aan alle voorschriften gehouden.
Ik heb niet gebukt, niet mijn neus gesnoten, niet mijn neus opgehaald, geniest met open mond, geen melkproducten gebruikt, niet gerookt (dat heb ik nog nooit gedaan), geen alcohol gebruikt en alleen maar heel zacht/vloeibaar voedsel gegeten dat ik met de gezonde kant van mijn mond kauw. Ook heb ik nooit getest of die antrumperforatie dicht was!

Groetjes van Volkertje.
Irfan

Beste Volkertje,

Vervelend, houd je je aan alle voorschriften, is het nog niet goed...
Een antrumperforatie wordt altijd voor het grootste gedeelte dichtgemaakt en daarna is het hopen dat het dichtblijft. Kleine perforaties voel je al wel duidelijk in de mond, maar hoeft niet al aanleiding te geven voor een sinusitis. Omdat het opening heel klein is, bestaat er een goede kans dat de perforatie vanzelf dicht groeit.

Succes en groet Irfan
ma, 03/19/2007 - 21:44 Permalink
Volkertje

Er kwam opeens weer extra lucht in mijn mond. En de thee die ik dronk kwam via mijn neus naar buiten. Er was inderdaad weer een hele kleine opening ontstaan (een hechting was er veel te vroeg uitgevallen) maar die opening is helemaal vanzelf dichtgegroeid; zonder behandeling dus.
Ik heb een paar weken heel voorzichtig gedaan!!! Echt niet bukken, niet snuiten en niezen door mijn mond. Overigens ben ik chronisch verkouden, dat maakt het allemaal niet gemakkelijker.
Sterkte Joyce!

Groetjes van Volkertje
di, 09/02/2008 - 22:35 Permalink
Joyce84

Dank je voor je snelle reactie. Ik heb dat nog niet gehad, ik zit nu op dag 6 dus ik hoop ook niet dat het nog komt. Ik heb wel erg last van een vieze smaak in m'n mond en heel veel speeksel en veel slijm in de keel. Op de één of andere manier denk ik dat in m'n speeksel wat snot zit omdat het wat groeniger was, nu een stuk minder. Maar wanneer m'n neus een beetje vol zit dan snuit ik niet maar haal ik m'n neus op en komt het uit m'n keel. Dit kan toch geen kwaad? Pff ik word er een beetje ongeduldig van. In ieder geval alvast bedankt.
di, 09/02/2008 - 22:52 Permalink
Volkertje

Ik mocht mijn neus ook niet ophalen, geloof ik. Weet het niet meer zeker. Omdat ik zo verkouden was, heb ik bij mijn huisarts een antihistamine gehaald (Telfast) Toen ging het wat beter. En mijn neus veegde ik de hele dag maar af :roll:
Het is wel behelpen hoor :lol:
Ik had ook zoveel speeksel in mijn mond, en slijm in mijn keel. Blijkbaar hoort dat erbij.
Houd moed meid! Nog een week, dan is alle ellende waarschijnlijk verleden tijd.

Groetjes van Volkertje
di, 09/02/2008 - 23:13 Permalink
Joyce84

Hoi Volkertje,

Bedankt voor je reactie, geeft me toch weer hoop dat het allemaal goed komt. Ik vind het maar niks, heb dit nog nooit gehad. Had jij ook zo'n pijn op je tong?? Ik heb alleen achterin m'n tong pijn aan de kant waar het is getrokken, dus met eten doet het alleen daar pijn. Alleen m'n kaak is nog opgezwollen maar hb begrepen dat dit nog en paar weken kan duren...zucht. Nou ik hoop dat de tijd snel gaat en ik weer leuke dingen kan doen :D

Bedankt voor je reactie in ieder geval.

Groetjes
wo, 09/03/2008 - 00:13 Permalink
Volkertje

Die pijn gaat over hoor. Ik had het ook. Mijn hele mond en kaak voelden aan alsof ik een derdegraads verhoor had gehad. Eten was een ramp! Ik leefde voor het grootste deel op Nutridrink en gepureerd eten :-? Oh ja, en ik had ook een dag of drie hele hoge koorts.
Maar geloof me meissie, ook bij jou gaat het allemaal over hoor! Bijt nog even door (niet letterlijk :smt003 ) Het komt allemaal weer goed :wink:

Groetjes van Volkertje
wo, 09/03/2008 - 01:08 Permalink
Joyce84

Dank je voor je lieve woorden. Ik heb net ontdekt dat er een blaasje aan de zijkant van m'n tong zit en daar komt de pijn vandaan. Maar vergeleken met vorige week is deze pijn inderdaad niks. Jeetje dikke wang en kaak. M'n kaak is nog een beetje opgezet maar dat duurt denk ik nog wel een tijd. En ik had ook koorts jeetje. Eergisteren 8 keer overgegeven, geen idee waar dat vandaan kwam :o

Nu gebruik ik nog maar 3 pijnstillers per dag in plaats van 7 of zo haha dus het gaat de goede kant op :D Maar ik doe dit in ieder geval nooit meer haha.

Groetjes
wo, 09/03/2008 - 01:25 Permalink
Volkertje

Maar ik doe dit in ieder geval nooit meer haha.


Ben het helemaal met je eens! Dit is zo'n ervaring die we niet nog een keer willen meemaken :roll:
Probeer wel veel te drinken, anders kun je uitdrogen door al dat overgeven en dat wil je beslist niet!!

Groetjes van Volkertje.
wo, 09/03/2008 - 12:54 Permalink